Zagreb Beer Fest na Tuđmancu

Nakon prvotne odgode i prebacivanja na novi datum, ovog se tjedna konačno održava Zagreb Beer Fest.Najveći zagrebački open-air festival od 1. do 4. lipnja ponovo će pretvoriti središte grada u omiljenu destinaciju svih ljubitelja spoja vrhunske glazbe, pivskog osvježenja i druženja na otvorenom. Festival se odvija u Parku dr. Franje Tuđmana, ulaz je besplatan, a objavljen je novi detaljan dnevni program zajedno sa satnicom.

Više od dvadeset glazbenih imena iz regije stat će na pozornicu na popularnom Tuđmancu. Festival će u četvrtak, 1. lipnja otvoriti pop-punk dvojac Luzeri. Zatim slijede nastupi Stereo Deficita – Arctic Monkeys tribute benda, šibenskog rock sastava BluVinil, te Alena Vitasovića i Daleke obale.

U petak, 2. lipnja koncertni program će otvoriti zagrebački rock bend Orvel, uslijedit će nastup makedonskog eklektičnog kolektiva Funk Shui, zatim rock dua Djeca! nakon čega će večernji dio koncerata biti zaokružen nastupima beogradskih alt-rockera Artan Lili i osječkog rap dua Krankšvester.

Vodeće regionalno rock’n’roll ime nove generacije – Keni nije mrtav – otvorit će treći dan festivala, u subotu, 3. lipnja, a nakon njih plesnu dozu pop-disco zvuka donosi Elvis Sršen s bendom Disco Blues. Slijede nastupi Bad Daughter, vodeće domaće indie-pop kantautorice i synth-pop tria Pocket palma. Na pozornicu će stati i triljski reper Grše, prvi hrvatski glazbenik na #1 Billboard Croatia Songs charta, čiji aktualni singl ‘Mamma Mia‘ i dalje osvaja digitalne i radijske liste. Koncertnu večer kraju će privesti Pips Chips&Videoclips, koji su nedavno objavili novi singl ‘Pariz‘.

Posljednji dan festivala, nedjelja 4. lipnja, također će biti u znaku urbanih pop, rock i hip-hop žanrova. Mladi beogradski indie-synth pop trio Dram prvi će stati na pozornicu tog dana, a nakon njih slijede nastupi zagrebačkih indie-rockera Tidal Pull, indie-disco-pop punkera Peki Pele, pop/r&b glazbenice i autorice Miach (NLO) i trap kolektiva 2xŠihta. Na samom kraju nastupa dubrovački bend Silente s novom vokalisticom Larom Viktoriom Ilić, s kojom su nedavno objavili prvi zajednički singl ‘Sve što treba znat o ženi‘.

Zagreb Beer Fest nudi i bogatu ponudu više od 180 vrsta piva iz asortimana industrijskih i craft pivovara. Pivsko osvježenje točit će Varionica, Primarius, Devetka, Crafter’s, Pivovara Medvedgrad, Zmajska pivovara, a svoje mjesto na festivalu će po prvi put imati i Drito Bar, koji će ponuditi svoje Drito pivo. Bit će dostupna i bogata gastro ponuda street food zalogaja za koje će, između ostalih, brinuti BBQ Hot Yard i Krojačnica.

Sve informacije i novosti o festivalu možete pratiti na službenoj Instagram i Facebook stranici.

R. Z. / Foto: KSET


Tagged: , , , , , , ,