Zagrebačka filharmonija: Souvenir Latinoamericano

U srijedu, 26. veljače u 19.30,  Zagrebačka filharmonija svira i pjeva, a Lisinski pleše u vrućim latino-američkim ritmovima u sklopu ‘Regionalnog ciklusa’.
Ricardo Luque i Olvido Ruiz CastellanosProjekt u kojem profesionalni latino glazbenici izvode prepoznatljive latinoameričke hitove u posebnim aranžmanima uz velike simfonijske orkestre već dugo su jedan od svjetskih trendova koji u koncertne dvorane privlači raznovrsnu publiku željnu orkestralne glazbe obojanu živopisnim utjecajima kubanskih, brazilskih, venezuelanskih i argentinskih ritmova, u kombinaciji sa plesom na koji su pozvani – svi!

Tim je povodom  i Zagrebačka filharmonija pokrenula projekt naziva ‘Souvenir Latinoamericano’. Aranžmane skladbi napravio je Dubravko Palanović, inače skladatelj i član orkestra Zagrebačke filharmonije.

U izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vodstvom karizmatičnog maestra Alana Bjelinskog, uz solističke nastupe nezamjenjivog latinoameričkog glazbenika i pokretača latino scene u Hrvatskoj, Ricarda Luquea, te umjetnice anđeoskog glasa Olvido Ruiz Castellanos, koja je svojim izvedbama i pojavom već oduševila publiku diljem svijeta, svojom sinergijom raspjevat će i rasplesati cijelu dvoranu Lisinski.

Ovaj koncert je poseban i po tome što se održava povodom obilježavanja Hrvatskog dana liječnika te je pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.

Filharmonija u latinoameričkim ritmovima naš je recept za relaksaciju duha i tijela, stoga ne propustite ovaj pjevačko-plesni spektakl, ostavite stres kod kuće i dopustite si da vas obuzme – salsa!

ZGF

Pročitajte još: Zagrebačka filharmonija u čast Richarda Straussa , Zagrebačka filharmonija u sjećanje na Lovru von Matačića , Sidonija Lebar uz Zagrebačku filharmoniju , Zagrebačka filharmonija ugostila poljske umjetnike , Krstarica Potemkin uz Zagrebačku filharmoniju

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,