Zagrebačka premijera filma Aleksi

U sjajnoj atmosferi Girls Weekenda, u Zagrebu je, u Kaptol Boutique Cinema premijerno predstavljen film ‘Aleksi’, redateljice Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi.‘Aleksi’, prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, stiže u kina 25. listopada, nakon što je uz sjajne kritike otvorio ovogodišnji Pula Film Festival.

Naslovna junakinja filma vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No, Aleksi, poučena primjerom prijateljice (Nataša Janjić), ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

O antijunakinji koja ruši sve stereotipe pa i one o ženama na hrvatskom filmu, prije same projekcije živo se raspravljalo na zanimljivom panelu koji je moderirala novinarka i urednica Vlatka Kolarović. Redateljica Barbara Vekarić, glumci Goran Marković i Aljoša Vučković, producentice filma Marina Andree Škop i Darija Kulenović Gudan, ali i Lidija Bačić koja u ‘Aleksi’ ima cameo ulogu, iz različitih su pozicija predstavili svoja iskustva i dojmove o položaju žene u našoj filmskoj industriji.

Najavni singl iz filma ‘Isprati od soli’, ali i druge glazbene brojeve koje u ‘Aleksi’ izvodi bend Goran i sateliti, a autorski potpisuje Tvrtko Hopek uživo je potom izvela grupa Les.

Zagrebačka premijera ‘Aleksi’ privukla je mnoštvo ženske publike, ali i poznatih lica iz domaćeg javnog života – od influencera i glazbenih zvijezda do teoretičara filma – koji su dugotrajnim i toplim aplauzom pozdravili ekipu filma, a posebnu poruku Tihane Lazović, koja je upravo na snimanju novog filma.

Aleksi je nastala u produkciji zagrebačkog Studija dim, u koprodukciji s FilmKombajnom (Srbija), Motionom (Hrvatska) i HRT-om, a uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.

S. D.Tagged: , , , , , , , , , , , , ,