Zagrebački kvartet u Novinarskom domu

U subotu, 18. ožujka u 20 sati, Zagrebački kvartet će u sklopu svoje 103. sezone u Velikoj dvorani Novinarskog doma održati po mnogočemu poseban koncert.

Od tri skladbe koje će izvesti, dvije će Kvartet svirati po prvi puta, a treće djelo na repertoaru nije bilo više od 15 godina. Tako će svoju svojevrsnu praizvedbu u Novinarskom domu doživjeti Peti gudački kvartet u f-molu, op. 20, Hob.III:35 Josepha Haydna i Prvi gudački kvartet u D-duru, op. 25 Benjamina Brittena, a nakon 15 godina zagrebačka će publika po prvi puta ponovno moći čuti Sedmi gudački kvartet u fis-molu, op. 108 Dmitrija Šostakoviča.

Zagrebački kvartet trenutno svira u sastavu Martin Krpan – violina, Davor Philips – violina, Hrvoje Philips – viola i Martin Jordan – violončelo. U svibnju putuju u Španjolsku na mini turneju tijekom koje će od 11. do 14. svibnja svirati u Cadizu, Saguntu, Ubedi i Sevilli.

Koncert 18. ožujka u Novinarskom domu počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 8 eura. Za đake, studente i umirovljenike cijena ulaznice je 6 eura.

Do kraja 103. sezone preostaju još dva koncerta u Novinarskom domu: 22. travnja i 3. lipnja.

P.R. / Foto: Walter


Night and Day: Tomislav Mužek i Zagrebački kvartet saksofona


Tagged: , , , , , , , ,