Zagrebački solisti na Tomislavcu

Povodom 125. obljetnice poslovanja, Allianz poklanja Zagrebu koncert Zagrebačkih solista s mladim pijanistom Janom Nikovićem, koji će se održati u petak, 11. rujna na Tomislavovom trgu. Glazbeni ugođaj upotpunit će i digitalna senzacija – 3D mapping projekcija na zgradi Umjetničkog paviljona.
Zagrebački solistiS početkom u 19.30 sati u prekrasnom ambijentu Tomislavova trga pred publikom će zasvirati Zagrebački solisti, najugledniji hrvatski komorni ansambl sa šezdesetogodišnjom tradicijom, koji je do sada održao više od 3500 koncerata u najvećim svjetskim metropolama i najslavnijim koncertnim dvoranama. Građani će moći uživati u najpopularnijim djelima klasične glazbe kao što su ‘Mala noćna muzika’, Vivaldijevo ‘Proljeće’ iz ‘Četiri godišnja doba’, Sorkočevićeva ‘3. Simfonija’ i niz drugih klasičnih evergreena.

Prvi put sa Zagrebačkim solistima zasvirat će i 14-godišnji pijanist Jan Niković. Lani je u jakoj konkurenciji talenata iz cijeloga svijeta izborio mjesto na Allianz Junior Music Campu  u Barceloni te svojim talentom oduševio jednog od najvećih svjetskih pijanista Langa Langa. Mladi je zagrebački pijanist na njegov poziv u srpnju nastupio i u Allianz Areni, na predstavljanju nove momčadi Bayern Münchena pred 67.000 gledatelja.

Uz koncert, posjetitelje i prolaznike očekuje i poseban digitalni doživljaj – 3D mapping Umjetničkog paviljona, koji će uz pomoć napredne tehnologije oživjeti pročelje jedne od najljepših zagrebačkih zgrada.

Večernjem koncertu prethodit će prigodan program za najmlađe koji započinje u 17.30 interaktivnom predstavom ‘Dinosaurica koja nije znala da će izumrijeti’, u izvedbi Laboratorija zabave, nakon koje oko 18 sati slijede i dječje radionice na temu zaštite okoliša. Allianz je obilježavanje svog rođendana vezao uz globalno aktualne teme kao što su demografske i klimatske promjene pa stoga i najmlađe sugrađane nastoji educirati o važnosti brige za okoliš. Voditelji radionica na zabavan će način djeci približiti temu očuvanja okoliša te im kroz praktične primjere pokazati kako i sami mogu doprinijeti očuvanju Zemlje.

A. L.


Zagrebački solisti-CD
Njemački CD Zagrebačkih solista

Zagrebački solisti
Zagrebački solisti uz violinisticu Mai Suzuki
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,