Zagrebački solisti uz violinisticu Mai Suzuki

Treći koncert 61. sezone 2014./2015. Zagrebačkih solista, uz violinisticu Mai Suzuki, održat će se u utorak, 27. siječnja (20 sati), u Hrvatskome glazbenom zavodu u Zagrebu.
Zagrebački solistiNa programu koncerta su djela:
Carl Philipp Emanuel Bach: Sinfonia u C-duru, Wq 182/3
Johann Sebastian Bach: Koncert za violinu u E-duru, BWV 1042  
Camile Saint-Saëns: Havanaise u E-duru, za violinu i gudače, op. 83

***

Silvio Foretić: Solisti
Felix Mendelssohn: Simfonija br. 12 u g-molu

Mai SuzukiMai Suzuki mlada je japanska violinistica koja je u posljednjih sedam godina zabilježila brojne međunarodne nastupe, ali i osvajala mnoge važne nagrade na prestižnim violinističkim natjecanjima, a s učenjem violine počevši već od svoje četvrte godine. Osvajačica je prve nagrade i Grand Prixa u svim kategorijama na Šestome međunarodnom natjecanju glazbenika u Osaki, a kao dobitnica Toyota stipendije, nastupila je kao najmlađa polufinalistica na Međunarodnome natjecanju Čajkovski 2007. Godine 2011. primila je nagradu za najbolju izvođačicu na Međunarodnome violinističkome natjecanju Henri Marteau – s pobjedom koja ju je vinula u žarište europskoga glazbenog interesa. Nastupala je s Gradskim filharmonijskim orkestrom Tokija, Century orkestrom iz Osake, simfonijskim orkestrima Yamagate, Kanagawe, Hiroshime i Tokija, zatim s Moravskim filharmonijskim orkestrom te uz Hofer Symphoniker pod ravnanjima Norichike Iimorija, Seikya Kima, Nicolasa Miltona i dr. Studirala je na tokijskome Umjetničkom sveučilištu, a studij nastavlja kod Pierrea Amoyala u Salzburgu.

Među hrvatskom publikom Mai Suzuki već je dobro poznata umjetnica; pobijedila je 2013. na Međunarodnome violinističkom natjecanju Vaclav Huml, nastupivši sa Zagrebačkom filharmonijom. Surađivala je s dirigentima Ivanom Repušićem i Pavlom Dešpaljom, a u lipnju ove godine nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

P. R.


Pročitajte još: Zagrebački solisti: Prvi koncert 61. sezone , Njemački CD Zagrebačkih solista


 

 

Tagged: , , , , , , , , ,