Zagrebački solisti: Roh bau koncert u Dubravi

Kulturni centar Dubrava je generator kulturnog života u tom dijelu Zagreba, svojim programima podiže kvalitetu života građana i razvija kazališnu i koncertnu publiku, što se je vidjelo i na primjeru nastupa Zagrebačkih solista za koje se tražila ‘kaciga više’.

Naime, organizator je uz epidemiološke pazio i na sigurnosne mjere, a umjesto ulaznice koristile su se građevinske kacige kako bi se publika osjećala sigurnije u nedovršenoj dvorani i u potpunosti mogla uživati u njihovim izvedbama. Maestro Sreten Krstić odabrao je zanimljiv program za koncert u kojem je uz klasična djela glazbene literature, kao što je prvi stavak 5. Beethovenove simfonije, u repertoar stavio i poznate filmske hitove posvećena Zagrebu.

Ovaj koncert i jest i jedna vrsta posvete u potresu ranjenom Zagrebu, ali istovremeno i poticaj za ulaganje u infrastrukturu nužnu za održavanje kulturnog života grada. Kulturni centar Dubrava i nakon ovog veličanstvenog kulturnog događaja najavljuje nastavak kulturnih aktivnosti tijekom obilježavanja velike obljetnice 65 godina Dječjeg kazališta te Noći kazališta.

Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista, prije odsviranog bisa kratko se obratio publici i rekao da je njegov ansambl obišao najznačajnije dvorane svijeta i svirali su u raznim okruženjima, ali da ih je ‘roh bau’ Velika dvorana u Kulturnom centru Dubrava i njezina publika oduševila te da su to doživjeli kao jedno od najljepših umjetničkih iskustava.

N. M.


Tagged: , , , , , , ,