Zagubljeni par premijerno u Lisinskom

U Maloj dvorani Vatroslav Lisinski održana je premijera predstave Teatra Erato ‘Zagubljeni par’, u režiji Milana Trenca.

Adaptaciju epistolarnog romana ‘Otpusno pismo’ Marine Vujčić i Ivice Ivaniševića potpisuje sam redatelj, potaknut slikovitim stilom predloška. Dramaturginja na predstavi bila je spisateljica Marina Vujčić, a fabula prati par koji se sastaje trideset godina nakon naprasno prekinute mladenačke veze, kad se u oboma budi sumnja u prošle odabire te želja za novim početkom – ako za njega već nije kasno.

Prepuni Mali Lisinski iskrenim je i dugim aplauzom nagradio izvođače, redom vrsne umjetnike našeg glumišta, Kseniju Pajić, Sinišu Popovića i Zvonka Novosela.

‘Jako sam sretna večeras, publika je divno reagirala, a budući da nam je ovo bila prva izvedba pred publikom uvjerila sam se da je pred ovom predstavom duga budućnost. Uživam u igri s partnerima Sinišom i Zvonkom te se nadam barem stotoj izvedbi’, izjavila je Ksenija Pajić.

Dug život predstavi poželio je nacionalni prvak HNK u Zagrebu Siniša Popović: ‘Roman ‘Otpusno pismo’ čitao sam čim je izašao, autori romana su moji dragi Splićani, pa sam se strahovito obradovao kad sam čuo da ćemo tekst postaviti na kazališne daske. Za razliku od romana, u predstavi smo naglasili onu komičnu stranu priče, no likovi su ostali slojeviti i životni kakve ih nalazimo i u predlošku.’

Nakon predstava ‘Propovijed’, ‘Mi tu samo spavamo’, ‘Ča je život vengo…’, ovo je četvrta ovogodišnja premijera Teatra Erato koji ove godine broji 15 godina kontinuiranog djelovanja na hrvatskoj kazališnoj sceni. Od prve produkcije, predstave ‘Judith French’, nagrađene brojnim strukovnim nagradama, preko pokretanja kazališne scene ‘Lea Deutsch’, do odolijevanja koroni s izuzetno uspjelom predstavom ‘Kad svijeće dogore’, Teatar Erato svojim su radom oplemenili mnogi legendarni umjetnici, kao što su: Relja Bašić, Ivica Kunčević, Zdenko Jelčić, Branko Ivanda, ali i brojni umjetnici mlađih generacija.

‘Oni koji nas prate reći će da se stalno vraćam istim glumcima i suradnicima… da, to je točno – Teatar Erato je zaista postao jedna velika obitelj koja svakim novim projektom raste, na što smo svi jako ponosni. Iako nemamo svoj prostor za rad, kreativnost nas ne napušta’, izjavila je umjetnička voditeljica teatra Lidija Ivanda.

Za sljedeću godinu Teatar Erato već najavljuje predstave ‘Mea culpa’, po tekstu Branislava Glumca te ‘Tvornica Hrvata’, prema nagrađenom romanu Nebojše Lujanovića.

‘Zagubljeni par’ u Maloj dvorani Lisinski možete pogledati i 17. prosinca, a početkom iduće godine u gradovima Osijek, Šibenik, Split, Sisak…

A.P.G. / Foto: Jovica Drobnjak, John Pavlish


Premijera u Vidri: Mi tu samo spavamo


Tagged: , , , , , , , , ,