Zaklada Hrvatska za djecu u Tjednu filantropije

Prohladno jesensko poslijepodne u Tjednu filantropije na zagrebački je Cvjetni trg privuklo poznate humanitarce, koji su s građanima podijelili vlastita iskustva i osobnim primjerom poručili kako svakodnevno pomagati i biti u suglasju s onima kojima je naša pomoć potrebna.Program koji je organizirala Zaklada Hrvatska za djecu djelovao je poput edukacije koju je na Cvjetnom trgu vodila Ljiljana Vinković. Ona je u svom privremenom ‘dnevnom boravku’ ugostila državnu tajnicu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margaretu Mađerić; pročelnicu gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romanu Galić; poznatog filantropa Nenada Bakića; humanitarku Vesnu Boinović Grubić kao i poznate korporativne donatore, ali i predstavnike Udruge OUSI Prijatelj iz Metkovića, fra Mladen Hrkač, Ljubav na djelu iz Zagreba te brojne korisnike pomoći zaklade.

‘Tjedan filantropije prilika je da se podsjetimo da smo upravo mi ti koji možemo mijenjati svijet na bolje. Pokažimo vlastitim djelovanjem kako smo savjesni građani s osjećajem za empatiju. Upravo ove vrijednosti Zaklada Hrvatska za djecu svakodnevno implementira u svom radu. Drago nam da ovakvim događajima možemo utjecati na ponašanje naših sugrađana sa željom da svi članovi našeg društva budu zadovoljniji!’, izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

Tjedan filantropije održava se u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Hrvatskog foruma zaklada Za Dobro, BIT i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Cilj manifestacije je promicanje filantropije te osvješćivanje javnosti o važnosti pomaganja potrebitima te djelovanja za javno dobro.

Zaklada Hrvatska za djecu organizira i donatorski koncert Nine Badrić u Lisinskom u četvrtak, 25. listopada u 20 sati. Prihod od ulaznica namijenjen je sportašima iz Specijalne olimpijade, a one se mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni KD Vatroslav Lisinski.

T. D. / Foto: Karla Jurić


Tagged: , , , , , , , ,