Žapci u pohodu na vaterpolo svijet

Zagrebačka špica bila je u znaku atraktivnih Žabaca, vaterpolista zagrebačkog HAVK Mladost, koji su iskoristili ovu priliku za druženje s građanima, fotografiranje i upoznavanje. Naime, po prvi put u klupskoj povijesti HAVK Mladost je na Cvjetnom trgu, među građanima predstavio svoju seniorsku momčad te svoju novu-staru maskotu Žabaca koja će uveseljavati najmlađe na utakmicama bogate sezone koja je pred nama.‘Pred nama je vrlo teška sezona, kao i skupina Euro lige. Tu su Olympiakos, Jug, Brescia i drugi opasni klubovi, tako da je teško davati neke prognoze. Igrat ćemo od utakmice do utakmice i truditi se biti pravi u svakoj utakmici. Bude li kvalitetna igra, rezultat neće izostati!’, izjavio je trener Mladosti, Zoran Bajić, te dodao: ‘U odnosu na prošlu sezonu, ostali smo bez pet standardnih igrača. Zato smo potražili pojačanja i doveli Miloša Čuka i Konstantina Kharkova, vratili su nam se Ivan Buljubašić i Antonio Petković, a na beku smo doveli Marina Čagalja. Vjerujem kako ćemo s ovim pojačanjima biti konkurentni u svim natjecanjima!’

HAVK Mladost koji je tijekom desetljeća djelovanja dao brojne velikane hrvatskog i svjetskog vaterpola najavljuje novu uzbudljivu sezonu prepunu izazova. Žapce ove godine očekuju Prvenstvo i Kup Hrvatske, Triglav regionalna vaterpolo liga te, nakon trogodišnje stanke, i prestižna Euro liga. Klub sa zagrebačke Save ponovno će se susresti s najboljim vaterpolo klubovima Europe te ima priliku ispisati novu stranicu zagrebačke sportske povijesti.

‘Danas smo se okupili kako bismo predstavili seniorsku momčad Mladosti koja će nas predstavljati u prvenstvu Hrvatske i regionalnom prvenstvu te Euro ligi u kojoj se namjeravamo pozicionirati što bolje. Ove godine planovi su veći nego prijašnjih godina, naši ciljevi su da pehare i trofeje vratimo u Zagreb. Što se tiče same uprave, nadam se da ćemo završiti financijsku konsolidaciju kluba što prije možda čak i ove godine!’, rekla je Ana Stojić Deban, predsjednica HAVK Mladost.

Novu sezonu momčad HAVK Mladosti igrat će predvođena kapetanom, hrvatskim vaterpolskim reprezentativcem Ivanom Marcelićem. Uz njega tu su i Luka Sučić, Jerko Jurlina, Cosmin Radu, Konstantin Kharkov, Miloš Čuk, Antonio Petković, Marino Čagalj, Luka Bajić, Matijas Biljaka, Franko Lazić, Jerko Anzulović, Lovre Miloš, Ivan Buljubašić, Tomislav Stipo Samardžić i Branimir Herceg. Stručni stožer čine trener Zoran Bajić, pomoćni trener Hrvoje Hrestak, trener golmana Frano Vićan, fizioterapeut Damir Luketić i kondicijski trener Pero Kuterovac.

‘Glavni ciljevi za sezonu pred nama su izboriti finala kupa i prvenstva, te dati što veći otpor Jugu, koji nam daje najviše problema zadnjih sezona. U Euro ligi se moramo pokazati u što boljem svjetlu, upoznati nove protivnike i skupiti nova iskustva koja će nas učiniti boljom momčadi. Naporno treniramo, uvježbavamo se i vjerujem da ćemo biti bolji nego prošle sezone!’, izjavio je Franko Lazić, igrač HAVK Mladost.

Nova sezona za Žabce počinje u subotu, 13. listopada u 18 sati kada će na bazenu Mladosti na Savi igrati protiv Crvene zvezde. Ulaz na utakmicu je besplatan za sve posjetitelje.

T. D.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,