Želim ti osmijeh: Djeca Hrvatske za djecu Klaićeve

Bliži se jedan od djeci najomiljenijih dana – Dan svetog Nikole – kada će mališani marljivo laštiti čizmice pitajući se kakve će darove u njima pronaći u jutro 6. prosinca.No, bitno je prisjetiti se i onih koji tijekom nadolazećih praznika ne mogu biti u toplini svoga doma i darove pronaći u ulaštenim čizmicama na svom prozoru.

Zato će Muzej grada Zagreba i portal Wish mama u akciji darivanja poklon paketa ‘Želim ti osmijeh!’ i ove godine, uoči Dana svetog Nikole, darovima obradovati male pacijente Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva).

Kako se većini djece znani Grad svetog Nikole zbog pandemije ne može održati organizatori su odlučili da će kao i proteklih godina darivati male pacijente u Klaićevoj bolnici uz dodatnu akciju za djecu.

Pozivaju se djeca da se pridruže akciji ‘Želim ti osmijeh!’ I darivanju! Naime, uz već pripremljene darove, malenim pacijentima želi se darovati lijepe poruke i crteže njihovih vršnjaka, nešto čime će im pokazati da misle na njih, zaželjeti im brzo ozdravljenje te da i oni osjete blagdansku čaroliju i toplinu adventa. Jednostavno, želi im se izmamiti osmijeh.

Draga djeco, ne sumnjamo da već znate kakav bi vas dar najviše razveselio. No, što biste poželjeli dječici koja blagdanske dane, umjesto u toplini svoga doma i obitelji, provode u bolničkim krevetima? Nacrtajte i/ili napišite lijepe želje za malene pacijente. Pokažimo im da mislimo na njih i da želimo da i oni osjete radost adventa!

Sigurni smo da će tople poruke i crteži njihovih vršnjaka malenim pacijentima uljepšati dane provedene na liječenju! Vjerujemo da će nam svima najljepši dar za naš trud biti njihovi osmijesi i saznanje da smo im uljepšali bolničku svakodnevicu. Možete se koristiti drvenim bojicama, flomasterima, pastelama, kolažom …

Kako bismo na sudjelovanju i želji da usreći malene pacijente zahvalili baš svakom djetetu koje nam pošalje svoj rad, svima koji se uključe e-mailom ćemo poslati posebnu zahvalnicu za sudjelovanje. Jer, sigurni smo, svaki će dječji rad i lijepa želja doista uljepšati dan i izmamiti osmijeh na lice nekom malenom pacijentu!

Uz zahvalnicu, svakom djetetu (u pratnji roditelja) darujemo besplatan posjet Muzeju koji se može se iskoristiti do kraja veljače 2021. godine.

Fotografirajte svoje radove i pošaljite nam ih e-mailom na adresu: [email protected] do nedjelje, 29. studenoga. Molimo da uz fotografiju rada navedete ime i prezime te dob malog autora. Na e-mail adrese s kojih će nam radovi pristizati, poslat ćemo zahvalnice’, poručuju organizatori…

V. M.


Tagged: , , , , , , , ,