Željko Bebek: Koncerti sa simfoničarima i tamburašima

Predstavnici medija i kolege glazbenici ugodno su se družili sa Željkom Bebekom u zagrebačkom bistrou Fotić. Povod za okupljanje bila su predstojeća četiri velika koncerta u glavnim gradovima Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije.
Željko Bebek i bendSvojevrsni uvod u ovu mini turneju bio je koncert na Lokrumu održan 30. kolovoza na kojem je Bebek nastupio uz simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića, tamburaški orkestar iz Varaždina te svoj prateći bend. Na tom koncertu Željko Bebek je pokazao svu raskoš svoje 40 godina bogate glazbene karijere, a pjesmama iz njegova doba u grupi Bijelo dugme uspio je rasplesati publiku.

Ništa manje ne očekuje se ni od zagrebačkog koncerta kojim će započeti turneja 2. studenog u dvorani Lisinski. Nakon Zagreba slijede koncerti u Beogradu 4. studenog, Sarajevu 27. studenog i Ljubljani 1. prosinca. Organizator i producent koncerta Tomislav Kašljević osvrnuo se na uspješan koncert na Lokrumu i zahtjevnost takvog projekta na otvorenom, a jednak uspjeh očekuje i od nadolazećih koncerata.

Glazbeni producent Branimir Mihaljević i jedan od sudionika samog projekta već dugo godina surađuje s Bebekom, a ono što ga uvijek ponovo iznenadi je Bebekova odlična forma i sve bolji glas. Upravo je to dokazao i sam Željko Bebek koji je pred okupljenima uz pratnju back vokala i klavijaturista otpjevao pjesme ‘Laku noć svirači’, ‘Oprosti što te volim’ i ‘Loše vino’.

‘Navikao sam pjevati uz pratnju svog odličnog benda, ali okrugla obljetnica je zahtijevala nešto posebniji ugođaj, a nastupiti s toliko glazbenika na pozornici je izazov. I prije sam surađivao s tamburaškim orkestrom Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, a njihov spoj sa simfoničarima i cijeli ugođaj koji s pozornice prenosimo na publiku mi je kao ostvarenje dugogodišnjeg sna’, rekao je Bebek.

C. R.


 

Željko Bebek
Željko Bebek: Antologija u Beogradu i Sarajevu
Šta bi dao da si na mom mjestu
Prva autorizirana biografija Bijelog dugmeta

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,