Ženski vikend na Medvedgradu

Jedno od najposebnijih mjesta u Parku prirode Medvednica, točki s koje puca pogled na Zagreb, čija srednjovjekovna utvrda priča priču o povijesti, sadašnjosti, ali i budućnosti – velebni Medvedgrad bio je domaćin ženske nedjelje sa stilisticom i modnom savjetnicom Almom Premerl Zoko.Njezin projekt Women’s days by modniALMAnah s početkom kalendarske godine ušao je u novi ciklus, pa je tako 11. vikend retreat bio na samom vrhu južne strane Medvednice, u srednjovjekovnom burgu koji je nakratko postao prava modna utvrda.
 
‘Sredina siječnja idealna je za početak sa zdravim navikama, ali i retreat nakon intenzivnog prosinca i svih proslava i blagdana koji su iza nas. Sad treba započeti s kvalitetnom njegom lica i tijela, novim režimom prehrane, ali i naučiti ugoditi tijelu kako bi bilo zdravo i vitalno’, kaže Alma i otkriva kako je Medvedgrad odabrala s posebnim razlogom.

Intrigantna utvrda krajem je prošle godine, nakon dugogodišnjeg preuređenja, otvorila svoja vrata posjetiteljima, bogata zbirka priča priču o životu na ovoj utvrdi, ali i ljepoti ovog parka prirode. Znate li da se na Medvedgradu nekad kuhalo koristeći neobične začine, kako je tu svoje haljine pokazala Barbara Celjska koja je u legendi poznata kao Crna kraljica, kako u okolici Medvedgrada na početku ljeta rastu orhideje…
 
Upravo o tome se slušalo na samom početku ove ženske nedjelje kad je grupa krenula u razgledavanje muzejskog postava. Gotovo je bilo očaravajuće vidjeti pogled na uspavani Zagreb, maglu koja je polako nestajala, ali i kamene ‘ulice’ utvrde koje su vodile do zvonika, kapelice, srednjovjekovne smočnice ali i izvrsnog multimedijalnog centra u kojem se na interaktivan način ovo mjesto otkriva.
 
Prva ženska radionica započela je sa Zeotexom u kojem se nalaze fine mikro čestice zeolita – minerala budućnosti. Vanja Horvat, direktorica tvrtke Mavex, pokazala je na svojoj radionici kako Zeotex koristiti u svakodnevnom životu – kako njime prati voće i povrće kako bismo otklonili otrove iz kore, štetne čestice iz zemlje, ali i kako ovaj mineral koristiti u beauty rutini. Posebno je bilo zanimljivo napraviti vlastitu masku od praha Zeotexa ali i napraviti dubinski detox kože Zeotex maskom koja u kombinaciji sa Zeotex kremom omogućava širok spektar djelovanja na probleme kože uzrokovane bakterijama, gljivicama i virusima.
 
Revitalizirane i svježe, žene su krenule s isprobavanjem revolucionarne Teenlifting metode koju je pokazala dr. Sanja Malbaša Gošović, začetnica i vlasnica ovog hvalevrijednog koncepta kojim se potiče rad mišića koji kad su zdravi i čvrsti, pomažu u zatezanju kože lica i tijela. Kako bi pokazala pravo čudo, dr. Malbaša Gošović potaknula je cijelu grupu na vježbu i aktiviranje mišića što je, naravno, urodilo plodom.
 
Što jesti kako bi bili fit? To je svojim nedjeljnim ručkom pokazao Zvonimir Papak, voditelj PapaMo restorana iz Velike Gorice čiji su proteinski tanjuri, piletina i posebno pečena svinjska rebrica, bili prava gozba.

Nakon ručka, u podrumu Medvedgrada Irena Lučić (DiWine) održala je žensku radionicu kako piti vino, točeći u čaše opojni plavac i rosé vinarije Antičević s Pelješca. Kako je nedjeljno poslijepodne nezamislivo bez deserta ono što je posebno oduševilo sve okupljene bili su kolači s marmeladom Plavac mali i Pošip koje proizvodi Manuela Ferić (Slavonska Vila) s Pelješca, a koje je osmislio food bloger Darko Debić (Samo jedan griz). U maniri malih ukusnih zalogaja, Darko je tako napravio mini roladu s Plavcem malim i fine osvježavajuće košarice s Pošipom.

Da ih je probala prije ulaska u podrume, Barbara Celjska (utjelovila ju je Martina Findrik iz Gornjogradskih coprnica) koja je nekada živjela na Medvedgradu, a koja je kasnije ušla u legendu kao Crna kraljica koja u obliku zmije i danas obilazi zidine Medvedgrada, vjerojatno ne bi bila tako stroga prema publici koja ju je, nakon interaktivne predstave, nagradila gromoglasnim pljeskom. Kako legenda kaže, Crna kraljica je na Medvedgradu voljela vladati sama, kad je zašlo sunce na obzoru, pa je grupa krenula kući.
 
Zima uz Women’s days by modniALMAnah se nastavlja. U pripremi su dva putovanja do Valentinova – Zima u Delnicama (28.1.- 30.1.) i Zagorski retreat duše i tijela na Mariji Bistrici (4.2.- 6.2.). O svim programima više možete pročitati OVDJE

P. R. / Foto: Nikola Zoko


Tagged: , , , , , , ,