ZKM: Premijera predstave Anđeo od leda

U Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u petak, 26. travnja premijerno će biti izvedena predstava ‘Anđeo od leda’ Árpáda Schillinga.

­Nataša Dangubić, koja u posljednjim sezonama kao članica ansambla ZKM-a niže jednu uspješnu ulogu za drugom, u ovoj je predstavi zabljesnula u ulozi slavne političke TV novinarke mračne i neotkrivene osobne i obiteljske prošlosti.

Slavna politička TV novinarka, poznata po svojoj etičkoj beskompromisnosti, naglo prekida karijeru na vrhuncu i posvećuje se dobrotvornom radu u popravnom domu za djevojke, ne sluteći da je otvorila Pandorinu kutiju vlastitih trauma, a time uzburkala i traumatski talog cijele svoje obitelji… Zaplet dostojan kakvog suvremenog romana, ili scenarističke podloge za uzbudljivu mini TV seriju ili film. ‘Anđeo od leda, pročišćavajuća moć dobrih namjera’ autorski projekt mađarskog redatelja Árpáda Schillinga, u scenskom susretu aktera drame, napisane upravo za ansambl ZKM-a, spaja literarnu slojevitost i složenost s filmskom dinamikom i napetošću.

U predstavi još glume: Filip Nola, Luka Knez, Veronika Moćan/ Elizabeta Brleković, Dado Ćosić, Nadežda Perišić Radović, Rakan Rushaidat, Petra Svrtan, Doris Šarić Kukuljica, Zoran Čubrilo, Nikolina Prkačin, Adrian Pezdirc, Dora Polić Vitez, Milivoj Beader i polaznice Učilišta ZKM-a.

K. Z. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , , , ,