Zvuk slobode u domaćim kinima

‘Zvuk slobode’ (‘Sound of Freedom’) dirljiva je priča temeljena na istinitim događajima koja donosi duboki uvid u operacije globalne trgovine djecom, tema koja inače nije prisutna o globalnim medijima.

Popularnost filma je narasla toliko da je zaradom postao prvi nezavisni film koji je prešao 100 milijuna dolara od pandemije, a u SAD-u je premašio i mnoge studijske filmove.

”Zvuk slobode’ bio je poziv’, kaže redatelj Alejandro Monteverde. Scenarij za film počeo je pisati već 2017. godine nakon što je na televiziji pogledao prilog o temi trgovine djecom. ‘Gledao sam to i nisam mogao spavati’, kaže u intervjuu za Vanity Fair. ‘Znao sam za trgovinu ljudima. Samo nisam znao za trgovinu djecom u svrhu seksualne eksploatacije.’

Monteverde je doznao za Tima Ballarda, bivšeg specijalnog agenta američke sigurnosti, koji je ujedno i glavni lik filma. On je osnivač neprofitne organizacije Operation Underground Railroad (OUR), koja se bavila spašavanjem djece iz tržišta trgovine ljudi. Njega utjelovljava glumac Jim Caviezel koji je najpoznatiji po svojoj ulozi Isusa Krista u filmu ‘Pasija’ iz 2004.

Redatelj kaže: ‘Zvuk slobode’ je uzbudljiva priča jednog pravog heroja. Kada izađete iz kino dvorane, izađete puni nade.’

‘Zvuk slobode’ stiže u kina diljem Hrvatske 31. kolovoza u distribuciji Blitza.

P.R. / Foto: Blitz promo / Video: YouTube


Dvorac straha u domaćim kinima


Tagged: , , , , , , ,