21. Cest is d best: Djeca cvijeća opet u Zagrebu

Međunarodni ulični festival Cest is d best svojim brojnim programima zauzet će središte Zagreba od 31. svibnja do 4. lipnja.700 sati programa u kojima će nastupati 500 izvođača iz 20 zemalja bit će raspoređeno na trgovima (Cvjetni, Europski i Bana Jelačića), ulicama i šetalištima (Bogovićeva, Tkalčićeva i Strossmayerovo) te u parku (Zrinjevac). U večernjim satima (21.00) nastupat će domaći i strani glazbenici (Jimmy Stanić, Stampedo, Ljetno kino i drugi ) među kojima izdvajamo talijanski marching band Bandakadabra.

Performeri najrazličitijih žanrova (cirkusanti, žongleri, mađioničari, akrobati), svirači i pjevači, radionice za djecu na Zrinjevcu, razne sportske aktivnosti, stand up komedije, likovne urbane instalacije (festival umjetničkih zastavica, pastelizacija pločnika, grafiteri, štafelajno slikarstvo, Mirko Puljić Galijot kao hodajuća galerija s radovima Slavke Pavić i Dijane Nazor) i još druge različite ulične akcije i atrakcije ispunit će dane i noći zagrebačkih trgova i ulica.

U svijetu je trend obilježavanja pola stoljeća hippie pokreta (Woodstock kao okosnica), pa se predlaže sudionicima, ali i promatračima da se odjenu na način šezdesetih i pridruže na likovnim urbanim instalacijama na Zrinjevcu.

Olga Vujović

Tagged: , , , , , ,