3. Vinart Grand Tasting: Sjajna vina i odlična atmosfera

U atraktivnom prostoru zagrebačke Laube, održan je treći Vinart Grand Tasting. Dvodnevni festival koji je na jednom mjestu okupio 120 odabranih vinarija iz Hrvatske, regije i svijeta. Probrani vinari, koji svoje etikete predstavljaju na poziv organizatora, svojom kvalitetom predvodnici su u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu.Vinart Grand Tasting zasigurno zauzima iznimno važno mjesto na hrvatskoj vinskoj sceni. A potvrda tome su brojni posjetitelji koji se već treću godinu okupljaju u zagrebačkoj Laubi.

‘Prije svega festival je namijenjen stručnoj javnosti, ugostiteljima, sommelierima, koji na jednom mjestu mogu kušati vina prethodno selekcionirana za njih. Naravno, veseli nas i sve veći broj posjetitelja koji ne dolaze iz struke, ali su ljubitelji finih vina. To je još samo jedna potvrda, kako se kultura vina sve više razvija i raste’, istaknuo je Saša Špiranec, autor koncepta i organizator Vinart Grand Tastinga.

I ove godine posjetitelji su u Pop-up Vinoteci svoju kućnu arhivu mogli obogatiti etiketama izlagača koje su teže dostupne na tržištu.

Zanimljivost ovogodišnjeg Vinart Grand Tastinga bila je izložba s motivima iz vinograda u vrijeme berbe ‘In Mio Veritas’, čiji je autor Mio Vesović. Zanimljivi kolaži fotografija bili su inspirativan umjetnički dodatak.

Prije početka festivala održane su i atraktivne radionice, koje su okupile veliki broj zainteresiranih sudionika koji su imali priliku kušati domaća i strana vina.

L. K.


Tagged: , , , , , , , , ,