5. Pink Day u Mimari

Udruga Women on Wine (WOW) petu godinu za redom organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina, koji će se održati 11. ožujka u zagrebačkom Muzeju Mimara gdje će okupiti stotinjak najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca. U okviru festivala u festivalu – Green in Pink – bit će tu i proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Hrvatske i inozemstva.Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s najznačajnijim vinarima i maslinarima. Ove godine ‘pink’ ozračje će biti sjajnije nego ikada, stoga svakako rezervirajte 10. ožujka za humanitarno djelovanje, a 11. ožujka za Pink Day i odabir sebi najdraže nijanse ružičaste boje.

Kao i svake godine, festival ima i humanitarni karakter. Članice udruge WOW sakupljat će donacije za udrugu FB humanitarci Zagreb, pod nazivom ‘Pink Day pomaže ugroženim obiteljima’, a akcija traje mjesec dana, od 10. veljače do 10. ožujka. Svi su dobrodošli donirati novčane priloge na izdvojeni račun: IBAN: HR0823600001502019327 otvoren isključivo za ovu svrhu. Završetak akcije će obilježiti Pink gala humanitarna večera u hotelu Esplanade, od koje je dio prihoda namijenjen za isti cilj – pomoć obiteljima kojima je ona uistinu neophodna. Večera će se održati u petak, 10. ožujka (20 sati) uz vrhunski ‘ružičasti menu’ koji kreira chef Ana Grgić, uz probrana rosé vina i pjenušce.

Sam festival Pink Day održava se 11. ožujka i nakon svečanog otvorenja u prvih sat vremena – od 12 do 13 sati – otvara vrata B2B (Business-to-business) događanju koje okuplja sve profesionalce iz vinskog svijeta.

Radionice s vrhunskim međunarodno priznatim predavačima počinju od 13.30 sati. Dvije su radionice vinske – Rosé: Rose All Over Europe uz voditeljicu Laure Patry, uglednu britansku sommelierku i Rosé: Croatian Style(s), uz voditeljicu Jo Ahearne, Master od Wine, London/otok Hvar. Jedna je radionica o maslinovim uljima – All About (Olive) Oil, a voditelj je Heinrich Zehetner, austrijski stručnjak za maslinova ulja međunarodne reputacije ‘Pink Day je postao prepoznatljiv ne samo na domaćem, već i u međunarodnom okruženju. To je mjesto populariziranja i promocije hrvatskih ružičastih vina, kako mirnih, tako i pjenušavih, no tu je i međunarodni naglasak festivala – specijaliziranog za samo jednu ‘boju’ vina. Odnedavno tijesno surađujemo s talijanskim festivalom ružičastog vina, trodnevnim događanjem Sorrento Rosé koji je nas kontaktirao za razmjenu vina i suradnju vinara. Mislim da je više nego jasno da naša udruga i Festival značajno pridonose afirmaciji Hrvatske kao nove eno-gastro destinacije unutar EU i turističkoj ponudi Zagreba. Osim domaćih posjetitelja animiramo i strane turiste, novinare i stručnjake da se upoznaju s hrvatskom i regionalnom ponudom vina, educiramo publiku o utjecaju vina i ulja na zdravlje, naročito žena. Ujedno, pomažemo onima kojim je pomoć neophodna tako da nas je teško usporediti s drugim vinskim
događanjima. Ove godine smo ponosni na mini jubilej, petu godišnjicu, a donosimo mnogo novosti i na sam dan, u subotu 11. ožujka u Mimari jamčimo edukaciju, dobru zabavu, optimizam i – ružičasto raspoloženje. Tako je to kod nas na Pink Dayu!’, kaže Sanja Muzaferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW i direktorica Pink Daya.

IMC / Foto: Rene Karaman


4. Pink Day: Originalan festival rosé vina
Tagged: , , , , , , ,