Ana i Snježana Rucner: Pozdrav ljetnom suncu

Na svom petom dubrovačkom festivalu Ana u Gradu,  Ana Rucner nezaboravnim je koncertom u 5 sati ujutro u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu jutros dočekala izlazak prvog ljetnog sunca.
Ana Rucner i Snježana RucnerOve je godine svirala s majkom, čelisticom Snježanom Rucner, a izvele su atraktivan program koji je sve prisutne uveo na prekrasan način u novi, sunčani dan. Srđem je odzvanjala nježna glazba Schumana, Albinonija, Bacha i Vivaldija a Ana je rađanje novog dana usporedila i sa ciklusom života, odnosno rađanje sunca s rađanjem novog dana.

Ni bura niti rano prohladno jutro nisu bili prepreka mnogim Dubrovčanima i gostima Grada koji već tradicionalno dočekuju prvi dan ljeta s Anom na Srđu.

Za Anu je svaki koncert na Srđu poseban doživljaj, i čini ju vrlo sretnom vidjeti zadovoljna lica publike, čije su reakcije još jedan pokazatelj da je ovaj projekt doista vrijedan jer se svi zajedno radujemo ljetu slaveći sunce.

Prvi ljetni dan započet je glazbom, a tako će se i završiti, gala koncertom filmske glazbe u kazalištu Marina Držića. Na njemu će Ana ugostiti Simfonijski orkestar iz Mostara, a zajedno će izvesti dobro poznate melodije iz najpopularnijih filmova kao što su ‘Kum’, ‘Evita’, ‘Pulp Fiction’, ‘Pirati s Kariba’, ‘U registraturi’ i mnoge druge. Sav prihod od uzlaznica 5. festivala Ana u Gradu donirat će se za liječenje mladoj Dubrovčanki Mari Maltarić.

H. K. / Foto: Zoran Marinović


Ana Rucner-Park Orsula-Dubrovnik
Ana u Gradu: Koncert na Orsuli

Tagged: , , , , , , , , , ,