Andrea Rakočević: Energični jazz vokal

Jazz vokalistica i glazbenica Andrea Rakočević početkom ove godine s ekipom profesionalnih glazbenika i suradnika započela je raditi na svome prvom samostalnom albumu. U studiju MHZ snima prvi singl pod nazivom ‘Noćas’.Glazbu je napisao Neven Šverko, a Željko Krznarić je autor stihova. Suradnici na prvom singlu su i Karlo Slavički, Matija Dedić, Jadranka Krištof, Ante i Robert Vnuk. Na repertoaru albuma prvijenca naći će se jazz, bossa nova, blues, funk & soul pjesme. Andrea svojim osebujnim i vrlo izražajnim pjevanjem (raspon glasa joj je tri oktave) zasigurno će oduševiti brojne ljubitelje jazz glazbe. U produkciji BiZé studija nastao je i spot za aktualni singl ‘Noćas’.

Andrea Rakočević pjeva od svoje četvrte godine. Bila je članica dječjeg zbora Pahuljice. Sudjeluje u najgledanijoj dječjoj emisiji HTV-a ‘Turbo Limach Showu’ (osvaja 3. mjesto). Pohađala je dramske radionice u ZKM-u pod vodstvom Grozdane Laić i Simone Palatinuš. Godine 2003. pojavljuje se na prvom hrvatskom pjevačkom reality showu ‘Story Super Nova Music Talents’, a njezin pjevački talent prepoznaje Neven Šverko.

Uz aktivno bavljenje glazbom i brojne nastupe s bendom u raznim klubovima, svestrana Andrea piše poeziju i prozu, odlazi na Scat Circle – pjevačke radionice koje vodi jazz vokalistica Lela Kaplowitz, ostvaruje i nove glazbene suradnje s eminentnim domaćim glazbenicima poput Arsena i Matije Dedića.

U međuvremenu odlazi na pripreme i poduku kod prof. Teodore Zdeličan jer želi upisati jazz akademiju u Austriji. Upisuje Vienna Conservatorium of mag. Eva Maria Schmid (Bečki konzervatorij), studira pjevanje, vokalno usavršavanje i klavir te se priprema za profesionalnu karijeru jazz glazbenice. Nakon stjecanja diplome profesorice glazbene kulture, odlučuje se u potpunosti posvetiti profesionalnoj karijeri jazz vokalistice i glazbenice.

I. B.

Tagged: , , , , , , ,