Antonella Malis: Večer pjesme i poezije

Operna diva Antonella Malis predstavila je novu pjesmu ‘Violina’ i spot kojim nas uvodi u jedno sasvim novo glazbeno i životno putovanje.Glazbenica anđeoskog glasa stihove ‘Violine’ po prvi je puta zapjevala u ispunjenoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, a prekrasna poezija Vesne Boinović Grubić, pretočena u glazbu, osvojila je srca prisutnih.

‘Osobno sam doživjela pjesmu kao izraz duboke ženstvenosti. Sva ta emotivna stanja senzualnosti i strasti života potaknula su moju kreativnost i senzibilitet u interpretaciji. Zaista je čarobno kada se spoje sve energije glazbenika i autorskog tima te nastane ovakva divna kreacija kao što je pjesma Violina. Presretna sam zbog svih nas’, izjavila je Antonella Malis.

Neobična skladba ‘Violina’ početak je zaokreta Antonelle k jednom novom repertoaru koji će koncertno izvoditi, a uključivat će uz arije iz opera i svjetske glazbene hitove, poput onih svjetske dive Sarah Brightman. Tekst ‘Violine’ potpisuje Vesna Boinović Grubić, glazbu Emir Kulenović, aranžman Aleksandar Valenčić, a Antonellinu izvedbu upotpunjuju Emil Gabrić na violini te Josip Mimica na klarinetu.

Divna emotivna večer bila je ispunjena stihovima koji slave ljubav i život. Uvod je ovo u jedno novo stvaralaštvo Vesne Boinović Grubić, čiji će se stihovi uz mjuzikl ‘Most’, naći i u zbirci poezije. Pjesma ‘Violina’ prva je iz zbirke kojom se autorica predstavlja javnosti na ovaj način, spajajući sva tri izražaja u jedno. ‘Riječ je o glazbi duše koja govori ne samo riječima već i melodijom, a vizualno nam prenosi najfiniju emociju kojom nas poziva na ljubav. Pjesma jeste ljubav i slavlje života… Nije od nota, od kapi je života…’, izjavila je autorica teksta ‘Violine’, Vesna Boinović Grubić.

‘Violina’ je dio i repertoara novog mjuzikla ‘Most’, koji se trenutačno priprema u Puli i Sarajevu. To glazbeno scensko djelo govori o zabranjenoj ljubavi mladih za vrijeme rata u Mostaru, a za libreto mjuzikla zaslužne su autorica megapopularne komedije ‘Ja mahaluša’ Indira Kučuk Sorguč iz Sarajeva i Slavica Lončarić. Antonella Malis u mjuziklu će utjeloviti nadnaravno biće, anđela ljubavi koji cijelo vrijeme podsjeća na suštinu našeg postojanja prenoseći emociju ljubavi kao našeg istinskog pokretača dobroga i najjaču energiju. Svojim umjetničkim stvaranjem u posljednje vrijeme Antonella niže samo uspjehe, a ove godine planira publici u Zagrebu pripremiti i prvi solistički koncert raznolikog glazbenog repertoara.

T. D.

Tagged: , , , , , , , ,