Babai: Film o izbjeglicama za pomoć izbjeglicama

Motovun Film Festival poziva sve građane na projekciju filma ‘Babai’ u srijedu, 26. kolovoza u 21 sat u zagrebačkoj Laubi. Sav će prihod od ulaznica biti doniran za pomoć izbjeglicama, za hranu i lijekove ljudima koji već tjednima žive u neizvjesnosti na ulicama Beograda.
BabaiFilm ‘Babai’ kosovskog redatelja Visara Morine koji će biti prikazan u programu revije ‘Motovun u Zagrebu’ govori o teškom životu ljudi koji su bili prisiljeni ilegalno seliti u zemlje zapadne Europe, o devetogodišnjem dječaku koji, tražeći svog oca-emigranta, kreće na neizvjesno putovanje u organizaciji švercera ljudima. Ova priča čudesne uvjerljivosti i snažnih emocija, premijerno je prikazana prije dva mjeseca, kada je na velikom festivalu u Karlovym Varyma, Visar Morina osvojio nagradu za najboljeg redatelja.

Kako se film u programu revije ‘Motovun u Zagrebu’ prikazuje u trenutku stvarne ljudske drame koja se događa u našoj neposrednoj blizini, Motovun Film Festival odlučio je svu zaradu donirati onima kojima je trenutno najpotrebnija: obiteljima koje su, mnoge s malom djecom, prevalile ogroman put u bijegu od sigurne smrti i sada im je potrebna sva pomoć koju im možemo pružiti.

Svatko tko kupi ulaznicu tom će gestom pomoći da netko od nesretnika koji spavaju na ulicama Beograda dobije prijeko potrebni lijek ili hranu. Ulaznice za projekciju filma ‘Babai’ mogu se po cijeni od 20 kuna kupiti u sustavu Ulaznice.hr (kupite ih čak i ako ne idete na film!) ili na blagajni Laube (Baruna Filipovića 23) jedan sat prije projekcije.

S. P.


Alex Gibney - Pročišćenje-Scijentologija i tamnica vjere
Alex Gibney: Kontroverzni dokumentarac o scijentologiji
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,