Blagdanska bajka u zagrebačkom HNK-u

Više od 300 štićenika domova za djecu Grada Zagreba i Zagrebačke županije proteklog je vikenda dobilo poseban blagdanski dar, zahvaljujući humanitarnoj akciji portala Teatar.hr i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Za njih je, naime, u središnjoj nacionalnoj kazališnoj kući organizirana posebna izvedba dječja opere ‘Ivica i Marica’, a nakon nje i druženje s ansamblom.
Ivica i MaricaDvosatna operna bajka koju je režirao Ivan Leo Lemo, oduševila je gledatelje pristigle iz čak 15 različitih ustanova, od kojih je mnogima to bilo ne samo prvo iskustvo posjeta HNK već i kazalištu uopće. Nije stoga čudno što je predstava bila izuzetno emotivna i za same izvođače, koji su se nakon dugotrajnog aplauza i ovacija, nastavili družiti s gledateljima omogućivši im kazalište dožive i iza kulisa.

Ova posebna izvedba rezultat je akcije što su je prodajnom izložbom fotografija još u studenom pokrenuli portal Teatar.hr i HNK u Zagrebu, uz potporu agencija Fakat i Manjgura. Izložba je ujedno bila i prvo ikad za javnost organizirano događanje u podzemnom hodniku koji spaja zgradu nacionalnog kazališta s baletnim dvoranama u zgradi gimnastičkog društva Sokol, te je njom najavljen niz sličnih akcija kojima se HNK nastoji otvoriti drugim publikama, ali i programima.

Teatar / Foto: Julio Frangen


Pročitajte još: Humanitarna dječja opera Ivica i Marica , Blagdanski dar portala Teatar.hr i HNK u Zagrebu , Humanitarna izložba fotografija u HNK-u


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,