Brenner Grill podiže ljestvicu restoranske ponude

Zagreb je odnedavno bogatiji za Brenner Grill & Restaurant, još jednu gastro destinaciju koja je vrlo brzo postala omiljeno odredište ljubitelja dobrog roštilja i steakova.Brenner je smješten na Zagrebačkoj cesti 194, gdje je nekad bila tiskara Radin, a sudeći po bogatoj ponudi jela (dominiraju roštilj i steakovi) namijenjen je cijelim obiteljima ili, pak, prijateljskim druženjima. Petkom navečer gastronomski doživljaj dopunjavaju vrsni tamburaši.

Unutarnji prostor površine 200 m² uređen je moderno s jednostavnim materijalima kao što su drvo, kamen i metal, a inspiriran je izgledom starih zagorskih hiža. Nadolazeći proljetni dani otkrivajui  400 m² prostrane terase, na kojoj je uređen prostor za dječju zabavu.

Jelovnik je optimalno posložen i sastavljen od ponajboljih recepata kad su roštilj i domaća hrana u pitanju. Chef Tomo Čizmić godinama je vodio kuhinju jarunskog restorana Lido, a u Brenneru spaja tradiciju i  svjetske trendove. Porijeklo namirnica je u prvom planu, a većina ih se nabavlja iz obližnjih OPG-ova.

Uz uobičajenu roštilj ponudu te ‘obične’ i odležane steakove kao posebnost ističu slasna teleća rebra. Najbolja vrijednost za novac svakako je Brenner plata za dvije osobe (teleći ćevap, ražnjić, bbq rebra i teleći kebab uz pržene ringove luka i krumpira te salatni buket). Ugodno iznenađuju i ponudom deserta koji su obično zanemareni u roštiljarnama.

Imaju sasvim pristojnu ponudu buteljiranih vina te vina kuće Badelovu Graševinu Vezak i Plavac Pelješac po vrlo prijateljskim cijenama.

Osim ‘konfekcijskih’, u Brenneru nude i kraftove za osvještenije pivoljupce, a i sa žesticama se trude pratiti trendove.

P. R.


Tagged: , , , , , ,