Carol: Filmska priča o lezbijskoj ljubavi

Smješten u davne 1950-te kada je biti lezbijkom bilo skoro pa kriminalno djelo, iz pera ponajbolje spisateljice tvrdokuhanih krimića Patricije Highsmith, stiže veličanstvena ekranizacija, drama ‘Carol’, u režiji Todda Haynesa.

‘Carol’ je prava ljubavna priča (autorica je bila homoseksualnih sklonosti te se ova knjiga smatra njezinim najintimnijim djelom) i jedina takva knjiga priznate autorice najpoznatije po trileru ‘Talentirani gospodin Ripley’. Film je nominiran za pet Zlatnih globusa i to za film, režiju, glavne glumice (Rooney Mara i Cate Blanchett) i glazbu. Nominiran je i za šest nagrada Oscar u kategorijama najbolje glavne glumice (Cate Blanchett) , najbolje sporedne glumice (Rooney Mara), glazbe, kostimografije, fotografije i adaptiranog scenarija.

Carol je režirao priznati redatelj Todd Haynes, čiji su filmovi ‘Zlatni baršun’, ‘Nema me’ i ‘Daleko od raja’ već filmska lektira. Glumice Cate Blanchett i Rooney Mara igraju ljubavni par koji pomiče granice. Kako to čine, pogledajte u kinima od 28. siječnja u distribuciji Discovery Filma.

I. P.

Tagged: , , , , , , , , , , ,