Crvena jabuka i prijatelji digli Lisinski na noge

 

Dražen Žerić Žera i Kemal MontenoDugoočekivani koncert Crvene jabuke u Lisinskom održan oduševio je prepunu dvoranu. Jabuka i prijatelji digli su zagrebačku publiku na noge svirajući i pjevajući gotovo četiri sata.

U Orkestru za zaljubljene uz članove benda (Krešimir Kaštelan – bas, Marko Belošević – klavijature, Zlatko Bebek – gitara, Darko Jelčić – bubnjevi) svirali su sami virtuozi: Emil Gabrić – violina, Miro Navračić – harmonika, bivši legendarni članovi grupe, gitarist Igor Ivanović i Nikša Bratoš na gitari i klarinetu, Ante Gelo – gitara i mandolina, Branimir Mihaljević – klavir i hammond, Tomislav Tržan – udaraljke, te kao posebno iznenađenje 13-ogodišnji Matej Mihaljević na violini.

Crvena jabuka-LisinskiPoznate pjesme Crvene jabuke dobile su svoje novo ruho odnosno nove aranžmane koje su odsvirale majstorske ruke vrsnih znalaca svog zanata. Redao se hit do hita, a Dražen Žerić Žera je svako malo najavljivao posebne goste, prijatelje i izvođače koji su mu se pridružili za mikrofonom. Publika je uživala slušajući Kemala Montena, Željka Bebeka, klapu Luka Ploče, Antoniju Šolu, Žigu i Bandiste te Sašu Lošića i svakoga od njih ispratila s ovacijama na nogama. Svakako treba spomenuti i prateće vokale: Irena Kučiš Tomažin, Nikolina Fistrić, Maja Filotea Vasilj i Bojana Klepač.

Croatia Records / Foto: Marko Šolić

Tagged: , , , , , , , ,