Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus i Edin Karamazov

U suradnji s Ansamblom Antiphonus, 2 čitatelja/ice darujemo s po 2 ulaznice za njihov koncert iz ciklusa Triade, koji će se, pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, održati 5. travnja u 20 sati u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt. Izvest će koncert ‘Na tragu engleskih madrigala’ na kojem gostuje Edin Karamazov.Ansambl Antiphonus i Edin KaramazovKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 4. travnja u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 5. travnja u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Nakon spektakularnog izvođenja remek-djela ‘Muke po Ivanu’ u Crkvi sv. Katarine, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a više od stotinu posjetitelja je sat i pol uživalo u koncertu nepomično na nogama, mnogostruko hvaljen Ansambl Antiphonus, pripremio je još jedan jedinstveni repertoar.

U sklopu svog ciklusa Triade izvest će program ‘Na tragu engleskih madrigala – John Dowland – English madrigals ‘n’ folksongs of the British Isles’, a u goste je tom prigodom za poseban glazbeni ‘touch’ cijeloj priči pozvao vrhunskog glazbenika svjetskog glasa – Edina Karamazova.

‘Dubrovačka Republika diči se Sorkočevićima, diplomatima i glazbenicima, a u sličnoj ulozi na albionskom nebu sjaji zvijezda imenom John Dowland. To je skladatelj, lutnjist, pjevač i špijun, koji vas voli, a umije dovesti do suza kao i ganuća ne samo tankoćutne dame… Izbor iz njegovih pet knjiga pjesama, uz daleke i mistične odjeke – stare narodne pjesme britanskih otoka, kao i briljantne engleske manirističke madrigale prema uzoru na Gesualda, priredit će vam – with pleasure – Antiphonus. A tko bi bio najbolji kormilar za plovidbu maglenim vodama Avalona čunom od dugovratne lutnje, nego Edin Karamazov, koji je taj repertoar, prije Zagreba, ipak malo isprobao s Andrasom Schollom i Stingom’, najavio je predstojeći koncert u svom poznatom entuzijastično-duhovitom tonu, umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus, Tomislav Fačini.

Cijena ulaznice je 70 kuna, za umirovljenike, studente i grupe s popustom 35, a mogu se nabaviti na ulazu u Atrij Muzeja za umjetnost i obrt sat vremena prije početka koncerta.

I. C. / Foto: Marin Fulgosi

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,