David Gilmour u Areni Pula

David Gilmour, najpoznatiji kao vokal i gitara Pink Floyda, najavio je live nastupe u Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi u rujnu, koji će pratiti izlazak njegova četvrtog studijskog albuma.David GilmourZadnja turneja Davida Gilmoura je bila 2006. godine povodom izlaska platinastog albuma ‘On An Island’; koji je odmah ušao u vrh službene liste u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Turneju započinje u prekrasnom povijesnom rimskom amfiteatru – pulskoj Areni 12. rujna, te je nastavlja u nekoliko najljepših gradova i dvorana. Sljedeći nastupi su u Areni Verona, amfiteatru u kojem nastupa 14. rujna, te u Teatro Le Mulina u Firenci, 15. rujna. Nastavljajući prema Francuskoj, zaustavit će se 17. rujna u amfiteatru Theatre Antique d’Orange, a već 19. rujna nastupa njemačkoj Oberhausen Konig-Pilsener-Areni. Nakon Europe, na red dolaze tri večeri zaredom u svjetski poznatom Royal Albert Hall-u, 23. 24. i 25. rujna u Londonu.

David Gilmour se vratio na vrh top lista albuma s prošlogodišnjim izdanjem Pink Floyda ‘The Endless River’, prvog u 20 godina. Album je postigao platinasti status diljem svijeta te srušio sve rekorde u narudžbama preko Amazon.co.uk i postao najbrže prodavani vinil album godine.

Organizator koncerta je u prodaju pustio dodatni set ulaznica za koncert u Puli. Odlična vijest za sve one koji se nisu uspjeli domoći vrijednih ulaznica koje su planule u 45 minuta još u ožujku. Ulaznice u prodaji su pod imenom ‘Ograničen pogled’ i nalaze se na tribini posebno postavljene s bočne strane pozornice na kojoj će nastupiti velikan rocka i nekadašnji ‘pinkflojdovac’. CIjena ulaznice je 490 kuna i moguće ju je kupiti na Eventim.hr.

P. R. / Foto: Brian Rasic

Tagged: , , , , , , ,