Disciplin A Kitschme u Tvornici za Stojedinicu

Koncert povodom proslave 30 godina Radija 101.
Disciplina kičmeNakon malo manje od godinu dana beogradska Disciplin A Kitschme vraća se u Veliki pogon zagrebačke Tvornice kulture u kojem će u petak 26. travnja premijerno predstaviti i novitete u bandu.

Kao najavu novog albuma grupa je sredinom prosinca objavila odličan novi singl ‘Samo Disciplina’ koji se ekskluzivno može poslušati na deezeru.

Već iz prve fotografije vidi se da je band iz trija postao kvartet. Naime, postavi se pridružio Igor Djeke, koji svojom usnom harmonikom pridonosi kvalitetnoj buci Kojine družine.

Disciplin A Kitschme ili Disciplina kičme jedan je od onih bandova čija muzika je preživjela test povijesti puno bolje nego što bi se na prvi pogled pomislilo. Uvijek drugačiji, hrabriji, skloniji nemogućim fuzijama i po mnogočemu ispred svog vremena Disciplina je odigrala ključnu ulogu u edukaciji generacija pokazavši im kako kreativnost nema granica kad imate široke poglede.

U knjizi ‘Yu 100: Najbolji albumi jugoslovenske rok i pop muzike’ nalaze se sva tri Kojina remek djela nastala do raspada države ‘Sviđa mi se da ti ne bude prijatno’, ‘Zeleni Zub na planeti dosade’ i ‘Svi za mnom!’, što je pokazatelj iznimne autorske kvalitete i vizionarstva. Niti albumi u 90-tima nisu bitno zaostajali, ali preklanjski ‘Uf!’ dokazao je da i nakon tri desetljeća na sceni Zeleni Zub nije izgubio oštricu.

Tvornica

Tagged: , , , , , , , , , ,