Djeca tranzicije u nezavisnim kinima

Dokumentarni film ‘Djeca tranzicije’ redatelja Matije Vukšića, u produkciji Factuma, od 8. siječnja kreće u redovnu distribuciju u zagrebačkom kinu Europa, a nakon toga i u ostalim nezavisnim hrvatskim kinima – u Splitu (Kinoteka Zlatna vrata), Čakovcu (Centar za kulturu  Čakovec), Kutini (POU Kutina), Rijeci (Art-kino Croatia) i Pazinu (POU Pazin).

Film prati sudbine četvero maloljetnika – Davida, Natalije, Lane i Marte – koji odrastaju danas u Hrvatskoj, istovremeno propitujući kako izgledaju sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje i jesu li mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost?

‘Djeca tranzicije’ je premijerno prikazan prošle godine na Motovun Film Festivalu, a bio je uvršten i u natjecateljski program Sarajevo Film Festivala. Režiju i scenarij potpisuje Matija Vukšić, kameru Mario Marko Krce i Raul Brzić, za montažu je zaslužna Ana Šerić, glazbu potpisuje Bianca Ban, a dizajn zvuka Ivan Šmintić. Producent je Nenad Puhovski.Djeca tranzicije-Matija Vukšić

Film je nastao u produkciji Factuma i koprodukciji Zagreb filma, te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , , ,