Dream Theater u Ciboni

Nakon nezaboravnog koncerta u prepunoj zagrebačkoj dvorani Doma sportova prije šest godina, Dream Theater 3. veljače ponovno dolaze u Zagreb.
Dream Theater
Ovoga puta će se koncert održati u dvorani KC Dražen Petrović (Cibona) gdje će nastupiti u sklopu nove turneje ‘Along For The Ride’. Na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, dvanaesti studijski album nazvan jednostavno ‘Dream Theater’, na kojem je po prvi puta svirao novi bubnjar Mike Mangini koji je zamijenio dosadašnjeg svjetski poznatog Mikea Portonya.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati a cijena ulaznica iznosi 210 kuna u pretprodaji putem Eventima.

Američki progresive metal band Dream Theater zbog svoje izuzetno kvalitetne isntrumentalizacije slovi za jednu od najvećih svjetskih glazbenih atrakcija. Zahvaljujući svojoj sviračkoj virtuoznosti, nosioci su mnogih nagrada za najbolje glazbenike kao band, ali i kao pojedinačni svirači, a 2010. godine uvršteni su u Long Island Music Hall of Fame. Alfa i omega Dream Theatrea je John Petrucci koji uz sviranje odrađuje i producentski posao. On je također i čest član skupine G3 u kojoj se uz Joea Satrianija izmenjuju najbolji svjetski gitaristi.

Dream Theater albumi su dostigli zlatne tiraže i proglašeni su za najbolje albume u svojoj branši. Tako je npr. njihov album ‘Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory’ iz 1999. godine proglašen za jedan od najboljih gitarističkih albuma u Guitar World magazinu, za jednog od najboljih koncetpulnih albuma u Classic Rock Magazineu i za najbolji progressive album svih vremena u Rolling Stoneu.

Tagged: , , , , , , , , , , ,