Eateria: Prvi blagdanski meni

Čarolija božićnog duha već je pred vratima, a ove godine s posebnim emocijama iščekujemo adventske dane koji su pred nama. Nedavno otvorena zagebačka gastro oaza Eateria pravi blagdanski ručak donosi u vaš dom.U vrijeme novog djelomičnog lockdowna adventska jela razveselit će naše najmilije. Blagdanski ugođaj u našim domovima uz jela koja su pomno birana i prilagođena zimskim i hladnijim danima dodatno će začiniti ugodna atmosfera uz božićnu glazbu. Svoje najmilije najviše ćemo obradovati druženjem uz domaće gastro delicije, a neke od njih poput božićnih domaćih kolačića te tradicionalnih namaza i pašteta Eaterija nudi i u dostavi.

Poseban blagdanski jelovnik osmislile su vlasnice Vedrana i Tena Majetić čija je ljubav prema ugostiteljstvu, kuhanju i kreiranju ukusnih recepata utjelovljena u poznatom cateringu Majetić. Za predjelo tortica sa briom, jabukama i orasima, koju slijedi juha od fazana, potom papardele s piletinom u umaku od kruške i đumbira, te domaći picek s mlincima i mahunama i za kraj torta od mrkve samo su neka od domaćih jela u kojima ćemo uživati u zimskim danima koji su pred nama.

Ova ukusna jela prema receptima kako su radile naše bake oduševljavaju izgledom i okusom. Šipak, kruške, batat, kupus, đumbir, bundeva, čičoka, med samo su neke od već pomalo zaboravljenih namirnica, a bez kojih ne možemo zamisliti potpun doživljaj domaćeg blagdanskog stola.

Dostavu hrane i slastica restorana Eateria moguće je naručiti na 091/3832 351 ili [email protected]

I. T.


Tagged: , , , , , , , , , ,