Eko akcija čišćenja Savice

Ronilačkom klubu Adriaticro, trgovački lanac dm predao je donaciju koja je doprinijela u održavanju akcije čišćenja zagrebačke Savice. Donacija je omogućila kupnju opreme potrebne za vađenje krupnog otpada iz ovog vrijednog ornitološkog staništa te edukaciju građana i djece, koji žive u neposrednoj blizini, o važnosti očuvanja tog zagrebačkog bisera udaljenog samo šest kilometara od centra grada.eko-edukativna-akcija_savicaPrimopredaja donacije, ostvarene u sklopu inicijative ‘Jer sve smo to MI!’ kojom će dm uložiti više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 društveno korisnih projekata diljem Hrvatske, održana je na Velikom jezeru na zagrebačkoj Savici. Opremljeni adekvatnom opremom, osamdesetak ronilaca uronilo je u eko-akciju čišćenja Savice, ojačani snagama građana koji su pomogli u prihvaćanju otpada na obali.

‘Ronilački klub Adriaticro je u sklopu projekta sanacije ornitološkog staništa Savica već do sada izvadio oko dvije tone različitog otpada – od starih automobilskih guma, građevinskog materijala do kućanskih aparata zbog koje svakodnevnog ugibaju razne ptičje vrste ovog područja. Zahvaljujući donaciji dm-a, od sada ćemo imati i adekvatnu opremu za čišćenje zbog koje smo još jedan korak bliže očuvanju Savice kao vrijednog močvarnog staništa’, izjavio je Dario Duić, predsjednik Ronilačkog kluba Adraticro.

Kako bi se ovaj projekt uspješno realizirao i potaknuo sugrađane na aktivno uključivanje u zaštitu i očuvanje svog susjedstva, Ronilački klub Adriaticro prijavio ga je na inicijativu ‘Jer sve smo to MI!’.

‘Ponosni smo što možemo podržati projekt koji će dugoročno doprinijeti u podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja okoliša i održivog razvoja. U suradnji sa svojim zaposlenicima, dm je već ranije sudjelovao u volonterskoj akciji čišćenja Savice , a pružanjem podrške ovom projektu još jednom želimo potvrditi dm-ovu opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici’, izjavio je Bruno Vrbat, područni menadžer dm-a.

Inicijativa dm-a ‘Jer sve smo to MI!’ okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U 26 hrvatskih gradova i naselja zdravstvene ustanove pacijentima će osigurati kvalitetniju skrb, škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za obrazovanje i dodatne sadržaje, a ekološki projekti pobrinut će se za uređenje parkova i urbanih vrtova.

N. L.

Tagged: , , , , , , , , , , ,