FEKP: Knjiga za van! u parku Zrinjevac

Program ‘Knjiga za van!’ ili čitanje na otvorenom u srcu grada, koji će se održati u petak, 8. svibnja, od 17.00 do 18.30 sati, u zagrebačkom parku Zrinjevac, uvest će nas u ovogodišnji Festival europske kratke priče (FEKP).
Knjiga za van.pngOrganizatori 14. po redu Festivala europske kratke priče, koji počinje 31. svibnja i završava 5. lipnja, dosjetili su se vrlo zgodne ideje koja će razveseliti knjigoljupce ali i sve one koji vole boraviti na otvorenom. Reading mob u srcu grada, ili čitanje na otvorenom osmišljeno je kao neformalan događaj, zapravo druženje uz knjigu koju će svatko donijeti sa sobom, odabrati svoje mjesto na travi ili pod drvetom i jednostavno – čitati.

Knjigu ne moramo čitati samo u naša četiri zida, čitati možemo svugdje: u tramvaju, autobusu i kafiću, dok čekamo vlak ili red u pošti ili u banci. ‘Knjiga za van!’ poslužit će kao sjajan je uvod u Festival europske kratke priče, koji je već 14 godina jedinstveno mjesto čitanja i razgovora, mjesto gdje priče, autori i čitatelji jedni drugima izlaze ususret. Stoga, dođite na Zrinjevac s knjigom koju trenutačno čitate, sami ili s prijateljima, otkrijte koje su knjige donijeli naši pisci, sjednite na travu i – čitajte. Tijekom programa snimat će se i kadrovi za najavni spot ovogodišnjeg FEKP-a.

P. R. / Foto: FEKP


Pročitajte još: Brazilski majstori kratke priče na 13. FEKP-u


 

Tagged: , , , , , , , , ,