FFFZ: Krokodil, tripice i marmelada od špeka

Početak tjedna na Food Film Festivalu Zagreb (FFFZ) nastavio se uzbudljivo uz radionice bivšeg finalista Masterchefa i vlasnika Wok by Matija restorana, Matije Nikolića te majstore u pravljenu tripica – Kristijana Krasnića iz Hole In One Gastro Puba i Lucije Bilandžić, gastro savjetnice iz Dva srca i kuhača.
Food Film Festival-ZrinjevacMatija Nikolić otvorio je ‘Šator šefa kuhinje’ s doista neobičnom, ali iznimno ukusnom marmeladom od špeka te pripremom mesa od krokodila s kojim se gotovo nitko od posjetitelja nikada nije susreo. Matija je jednu od najvjernijih posjetiteljica kulinarskih radionica koja iz dana u dan zapisuje sve recepte pozvao u šator šefa kuhinje gdje pripremila grah koji je također nestao u trenu.

Njegovo su mjesto zatim zauzeli majstori u pravljenu tripica, Kristijan Krasnić iz Hole In One Gastro Puba i Lucija Bilandžić, gastro savjetnica iz Dva srca i kuhača te direktorica hrane i pića FFFZ, inače organizatori sad već slavnog kulinarskog događanja ‘Triper i tri pice kuhaju tripice’ gdje se poznati zagrebački restorani nadmeću u pravljenju ovog zagrebačkog jela.

‘Eat Drink Man Woman’ iz 1994. godine nominiran za Oscara za najbolji strani film, ponovno je ispunio livadu ispred filmskog platna. Gastro kućice pripremile su prigodne filmske menije uz koje je generalni partner festivala svakom posjetitelju uz filmski menu poklonio i gratis Coca-Colu 0,5 l. Tako ste mogli naručiti Gyozu u kućici Umami, Crocodile Dandy Wok (Noodles) u Wok by Matija te Spring Rollse u Bistrou Pauza.

Radionice koje nas danas očekuju tiču se japanske kuhinje i vrhunskih gastronomsko-vinskih kombinacija – u 15 sati kuhar Alan Košćak (Binimoto i restoran Time) pokazat će čari sushija, a u 18 sati slavni će vinar Mladen Rožanić (Roxanich vina) dokazati kako i vinari znaju vrhunski kuhati.

Večeras u 21 sat na rasporedu je odlična francuska komedija ‘Haute Cuisine’ iz 2012. godine u kojem glume zvijezde poput Catherine Frot, Arthura Duponta i Jeana d’Ormessona. A film će svakako upotpuniti Vindijev filmski izbor sireva te Foie Gras na kućici Lari&Penatija uz čiju ćete kupnju dobiti i gratis Coca-Colu 0,5 l od generalnog partnera festivala Coca-Cole.

T. F.


Film food festival Zagreb-3. dan

Zabavna nedjelja na Food Film Festivalu


Tuna-Film Food Festival
Food Film Festival: Tuna od 35 kilograma

Food Film Festival Zagreb
Pogrešna dostava najavila Food Film Festival Zagreb


Tagged: , , , , , , , , , , ,