Film 1989 u slavu rušenja Berlinskog zida

Zagreb je jedan od 17 europskih gradova u kojima će se u srijedu 5. studenoga u 21 sat istovremeno prikazati povijesni film ‘1989’ u znak obilježavanja 25. godišnjice pada Berlinskog zida.

Svjetska premijera novog filma Oscarom nominiranog danskog redatelja Andersa Ostergaarda (‘Burma VJ’) i suredateljice Erzsébet Racz otvorit će CPH: DOX, međunarodni festival dokumentarnog film u Copenhagenu, a film će se simultano prenositi u kinima 17 europskih gradova: Beogradu, Bruxellesu, Dublinu, Edinburghu, Göteborgu, Helsinkiju, Leeuwardenu, Londonu, Kijevu, Kristiansandu, Moskvi, Oslu, Portu, Pragu, Sankt Peterburgu, Vladivostoku te Zagrebu.

‘1989’ nudi uvid u političku igru koja je dovela do kolapsa željezne zavjese te poziva publiku u tajne sobe za sastanke u ovom spoju ‘svjedočanstava’, arhivske građe, igranih dijelova i rekonstruiranih dijaloga sinkroniziranih na arhivske snimke stvarnih ključnih političkih ličnosti. Zagrebačka publika će u ovom događaju moći sudjelovati u Dokukinu KIC u suradnji s Human Rights Film Festivalom.

Dokukino

Tagged: , , , , , , , , , , , ,