Glumci glumcima u Lisinskom

Glumci glumcima‘Glumci glumcima’ naziv je koncerta koji će večeras 23. veljače u zagrevačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski“ okupiti jake glumačke snage u ulozi pjevača, glazbenika i plesača, na koncertu koji se održava u čast velikanima hrvatskog glumišta, s početkom u 20 sati. Koncert su zajednički inicirali i organiziraju Sindikat hrvatskih glumaca, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Udruga za kulturu Dobar zvuk.

Na jedinstvenom glumačkom okupljanju i koncertu sudjelovat će mnogobrojna priznata hrvatska glumačka imena: Jasna Bilušić, Arijana Čulina, Mila Elegović, Bojana Gregorić Vejzović, Hana Hegedušić, Barbara Rocco, Nera Stipičević, Goran Navojec, Anja Šovagović, Iva Visković, Vanda Winter, Enes Kišević, Rene Bitorajac, Tarik Flipović, Špiro Guberina, Nikša Kušelj, Igor Mešin, Vedran Mlikota, Đani Stipaničev, Boris Svrtan, Rade Šerbeđija, Adalbert Turner, Ljiljana Bogojević, Ksenija Prohaska i Ana Kraljević. Pridružit će im se i orkestar zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, a koncert produciraju Tomislav Kašljević i Vedran Mlikota. Poseban gost koncerta bit će Arsen Dedić.

‘Ovim koncertom hrvatski glumci žele iskazati poštovanje svojim umirovljenim kolegama i zahvaliti im se na svemu što su učinili za hrvatsko glumište svojim dugogodišnjim radom. Ne zaboravimo, da nije bilo njihovog rada i truda na izgradnji hrvatskih kazališta, filmske i TV produkcije, mi, glumci koji se trudimo nastaviti njihov put, ne bismo imali gdje raditi. Zato im se ovim koncertom želimo zahvaliti i poslati poruku da ih nismo zaboravili. Pozivamo sve sugrađane i sve zainteresirane da se odazovu na ovaj koncert, kako bismo se uz dobru glazbu zabavili, opustili i pozdravili glumce uz koje smo odrastali’, ističe Ivan Đuričić u ime Sindikata hrvatskih glumaca, a organizatori koncerta složni su i oko namjene prihoda od ulaznica.

Prihod će u cijelosti biti uručen umirovljenim članovima Hrvatskog društva dramskih umjetnika, od kojih mnogi i nakon niza godina provedenih na hrvatskim kazališnim daskama, ne žive primjereno svojim zaslugama. Svi glumci uključeni u projekt pjevat će i nastupati pro bono, a podršku ovoj vrijednoj inicijativi dao je i Grad Zagreb koji je glavni pokrovitelj koncerta ‘Glumci glumcima’.

Lisinski

Tagged: , , , , , , , ,