Hallowine: Strašno dobra vinska kušaonica

U srijedu, 31. listopada u zagrebačkom Klubu književnika održat će se Hallowine, vinska kušaonica u režiji Vinoljubaca, koja dovodi vinare Moslavine, Slavonije i Podunavlja.Ljubiteljima vina predstavit će vinarije Florijanović, Trdenić, Feravino, Perak, Pinkert i Erdutski vinogradi. Posjetitelji će imati priliku kušati više od 30 vinskih etiketa, među kojima i autohtone hrvatske sorte škrlet i dišeča ranina.

Vina i vinarije iz Moslavine, Slavonije i Podunavlja u posljednjih desetak godina doživljavaju pravi revival zahvaljujući generaciji mladih vinara, koji su tradicionalno vinarstvo ovih krajeva odlučili podići na višu razinu kroz investicije u tehnologiju, ali i kroz kontinuiranu edukaciju i stručno usavršavanje. Rezultat ove sretne priče su vina koja iz godine u godinu postaju sve bolja te osvajaju tržište kvalitetom i ugodnim cijenama.

U ugodnom ambijentu restorana Kluba književnika, posjetitelji će imati priliku uživati u vinima po promo cijenama, druženju s vinarima i živoj svirci akustičnog dua Vee Jay Acoustic. Kušaonica započinje u 18, a završava u 23 sata.

Organizator manifestacije je udruga Vinoljupci koja od 2014. godine aktivno djeluje na promicanju vinske kulture i turizma. Vinoljupci su do sada organizirali sedam open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba te promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. ‘Nakon što smo u srpnju 2014. organizirali prvi open-air festival, postalo nam je jasno kako smo pogodili pravu nišu’, pojasnila je Irena Lučić, voditeljica projekta Vinoljupci. ‘Želja nam je bila napraviti manifestaciju lišenu formalizma, a koja ipak poštuje vinske standarde i potiče potrošače na edukaciju o vinu. Taj, kao i sve naredna manifestacije organizirali smo s ciljem da hrvatska vina i vinare približimo novoj vinskoj publici. Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji – urban, opušten i neformalan način. Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti.’

P. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,