Indijski začin na francuski način

Ekskluzivno filmsko-gastro događanje održano je u CineStaru Arena Zagreb na svečanoj premijeri filma ‘Indijski začin na francuski način’, novog remek-djela Lassea Halströma, proslavljenog redatelja ‘Čokolade’.
Indijski začin na francuski način
Čarobnoj mješavini okusa i mirisa francuske i indijske kuhinje nisu mogli odoljeti ni Steven Spielberg i Oprah Winfrey koju su film producirali. Nakon projekcije filma u kojem glavnu ulogu tumači oskarovka Helen Mirren, uzvanici su isprobali delicije inspirirane indijskom i francuskom kuhinjom koje je samo za ovu priliku osmislio i pripremio partner premijere SORA catering by Klub književnika.

‘Indijski začin na francuski način’ posebno se dopao chefu Branku Ognjenoviću: ‘Film je prekrasan. Zaista sam uživao. Još jednom se pokazalo da su okusi djetinjstva ono čega se sjećamo i čemu svi težimo. I molekularna i fusion kuhinja, sve je to super, ali kada uspijemo ponoviti onaj dobar stari jedinstveni okus koji smo kušali u djetinjstvu, to je ipak najveće postignuće.’

Premijera je pokazala kako su Hrvati jedva dočekali ovo filmsko gastro putovanje te kako će ‘Indijski začin na francuski način’ zasigurno unijeti mnogo novih ideja u domaće kuhinje.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , ,