It is Kozlović time: Vrijeme za prijatelje

Istarska vinarska obitelj Kozlović ljetnom zabavom na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade željela se zahvaliti svojim kupcima, poslovnim partnerima, prijateljima, distributerima, restoraterima, sommelierima, chefovima, novinarima, vinoljupcima i svima koji s njihovim vinima dolaze u dodir.Događanje čije ime najjasnije kaže zašto & kako, doista je dovelo na terasu Esplanade vinariju Kozlović: njihovih osam djelatnika došlo je zajedno s vlasnicima, Antonellom i Francom Kozlovićem, a tu su bile i njihove kćeri Gianna i Lara. Kozlovići su donijeli odista sve što u njihovu podrumu u ovom času možete probati – ukupno 12 etiketa vina, uključujući i prvo javno točenje Santa Lucije bijele iz berbe 2015, te dvije etikete destilata. Dijapazon je upotpunilo Kozlović ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je pratilo gastronomske delicije što su ih ponudili uz ovako raskošan wine bar. Kozlovići su donijeli i vizualni dašak vinarije. Izložbom fotografija koje su nastale u proteklih pet godina htjeli su dati hommage kako onome iz čega su ponikli – svojoj Valli i svojim precima – tako i vinu koje je njihov život i način života.

Na Kozlović wine baru na kojem su radili njihovi ljudi kao najbolji promotori vinarije i poznavatelji vina od bobice do boce, mogli su se kušati Valle 2016, Malvazija 2016, JRE Malvazija 2016, Svinjon 2016, Muškat momjanski suhi 2016, Violetta 2016, Teran 2016, Santa Lucia Noir 2012 (iz arhive vinarije), Muškat momjanski poluslatki 2016, Muškat ruža 2016, Mediteran n/v, te Santa Lucia bijela, 100% malvazija iz njihova najvrednijeg vinograda Santa Lucia.

Antonella i Franco Kozlović

Izbor destilata činile su Lacrime, već poznata rakija od muškata momjanskog, te poslastica koju je Franco Kozlović posebno za ovu priliku izvukao iz podruma – Liker od muškata momjanskog. Upravo taj liker bio je baza koktela Luxury Muscat kojeg je koktel majstor Esplanadina tima kreirao za welcome drink.

Za gastronomski dio ljetne zabave pobrinuo se tim chefova: Ana Grgić, excutive chef hotela Esplanade koja je pripremila roštilj by Esplanada, zatim legendarna Mira Zrnić iz konobe Stari podrum u Momjanu, chefovi Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola te chef Damir Tomljanović iz restorana Bevanda. Za ljubitelje pršuta na ruku se rezao pršut Jelinić, a jelovnik je upotpunila selekcija sireva, slastica i svježeg voća.

Druženje s prijateljima bilo je prigoda da se kuša i Santa Lucija 2015 koja je ovom prigodom puštena na tržište. Santa Lucia 2015 osvojila je na ovogodišnjem Decanteru srebrnu medalju, a kad govorimo o medaljama, valja spomenuti da je Teran 2016 ponio zlatno odličje na Internation Wine Competition (IWC) 2017. Da i rastanak bude u znaku prijateljstva, gostima su na odlasku darovane bočice Kozlovićeva ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

I. B.

Tagged: , , , , , , , , ,