Josipa Pavičić Berardini predstavila zbirku posljednjih portreta Ivane Popović

U sklopu istarske turneje s knjigom ‘Šest milimetara’, spisateljica Josipa Pavičić Berardini na završnoj promociji u Puli predstavila je zbirku posljednjih portreta Ivane Popović.

Autobiografska ispovijest ‘Šest milimetara’ spisateljice Josipe Pavičić Berardini posljednjih tjedana obišla je Istru. Potresna priča o životu s rakom dojke dirnula je srca stotina građana u Umagu, Rovinju, Pazinu, Labinu i Poreču, a posljednja istarska promocija održana u Puli bila je jedinstvena i posebno emotivna. Uz dijaloge s posjetiteljima, brojne savjete i zajedničko druženje, Josipa Pavičić Berardini predstavila je zbirku posljednjih portreta Ivane Popović koje je talentirana kiparica izradila samo nekoliko dana prije nego što je izgubila borbu s rakom dojke.

‘Pula je za mene posebna upravo zato jer smo u galeriji Makina predstavili izložbu posljednjih portreta kiparice Ivane Popović, moje drage prijateljice. U prosincu 2016., na bolničkom krevetu nastali su portreti ‘Josipa kuharica’, ‘Josipa iz Škabrnje’, ‘Josipa vatra’ i ‘Josipa iz šume’. Ivana nas je napustila 30. prosinca 2016., no zauvijek će ostati u našim srcima’, izjavila je Josipa Pavičić Berardini i dodala: ‘Pozivam vas da budete odgovorni prema sebi i svom zdravlju i da se volite. Čuvajte svoj život jer život nam je dan kao jedino čudo i vrijedimo samo dok nam srce kuca.’

Ispovijest ‘Šest milimetara’ koja govori o tome kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, s kakvim se teškoćama tijekom liječenja mora suočiti, kako prilagoditi prehranu i aktivnosti tijekom liječenja te kako na najbolji mogući način nastaviti svoj život do sada je obišla 30 gradova diljem Hrvatske. Razmišljanja Josipe Pavičić Berardini poslušalo je više od tisuću ljudi, a knjiga je prodana u više od dvije tisuće primjeraka.

‘Emotivna ispovijest o boli i pobjedi je knjiga o životu i duhovnom sazrijevanju kroz koju je opisano šest razina koje bi u sebi trebao njegovati baš svatko, bez obzira bio zdrav ili bolestan. Tih šest komponenti ustvari su put ka zdravlju i unutarnjem miru. Knjiga budi vrišteće emocije i daje odgovore na neka od skrivenih pitanja koja čuče u svima nama’, zaključila je čitateljica Danijela.

Knjiga Šest Milimetara može se kupiti putem e.mail adrese: [email protected] 

A. N.


Josipa Pavičić Berardini: 6 milimetara u CeKaTe-u

Tagged: , , , , , , , , , ,