Knjižni klub u CeKaTe-u

Tri različita pristupa pisanju i književnosti predstavio je Ivan Jozić u zagrebačkom CeKaTe-u na večeri ‘Novi autor – Nova stranica’, spretno moderirajući diskusiju troje autora kojima je zajednički respektabilan spisateljski staž, ali različitih su senzibiliteta.Svoj prvi roman ‘Superjunakinje’ predstavila je Lea Brezar, književnica-poduzetnica s nekoliko zbirki poezije i dva romana. Jelena Zlatar Gamberožić čitala je odlomak iz svog novog romana ‘Strani gradovi’, dok je Denis Špičić predstavio svoj roman u pripremi, koji slijedi nakon hvaljene zbirke priča ‘Lijepo o mrtvima, ružno o ljubavi’.

Kako je rekla Lea Brezar, njezin motiv za pisanje je promjena koju želi izazvati u čitatelju i potaknuti ga da u sebi prepozna junakinje, ili junake, njezinih romana te da se s njima emotivno poveže. Jelena Zlatar Gamberožić u pisanju istražuje odnose i nastoji biti u ulozi promatrača dok piše o onome što osjeća. Denis Špičić govorio je o vlastitom iskustvu koje nastoji ugraditi u tekst te pročitao nekoliko svojih pjesama u kojima ima elemenata pobune i ulomak iz rukopisa svog romana. Iskusni Ivan Jozić u dinamičnom je razgovoru omogućio autorima da se predstave publici i kao književnici i kao duhoviti sugovornici.

Knjižni klub u Centru za kulturu Trešnjevka organizira Romina Bengez u okviru udruge Nova stranica, uz degustaciju i osvježenje zalogajima i napitcima u skladu s principima suvremene prehrane.

Sandra Pocrnić Mlakar

Tagged: , , , , , , , ,