Legenda o Herkulu: Lutz i Šerbedžija

Legenda o HerkuluTisućama godina grčka mitologija fascinira generacije i inspiracija je za bez­broj priča o nastanku svijeta i antičkim vjerovanjima. Jedan od najpoznati­jih mitova je onaj o polubogu Herkulu, sinu smrtnice i boga Zeusa, koji je slavu stekao zahvaljujući legendarnim avanturama, neustrašivim bitkama i nevjerojatnim pobjedama.

‘Legenda o Herkulu’ visoko je budžetna hollywoodska ekranizacija ove prastare priče sa spektakularnim pogledom na povijest zahvaljujući fantas­tičnoj scenografiji, raskošnim kostimima te detaljnim replikama oružja i borbenih stilova. Ovo je film prepun akcije, sa scenama u kojima su sudje­lovale tisuće statista i konja, čime je u potpunosti pogođen duh antike.

U glavnoj ulozi u ‘Legenda o Herkulu’ pojavljuje se Kellan Lutz, mladi glumac u usponu koji je slavu stekao ‘Sumrak sagom’, dok će naši gledatelji zasigurno uočiti njegovog učitelja Hirona kojeg je maestralno odigrao Rade Šerbedžija.

Priča o Herkulu utjecala je na brojne današnje heroje, bilo one u stripu, modernoj književnosti ili na filmu. On je kroz cijelu povijest uvijek bio naj­veći superjunak. No, ‘Legenda o Herkulu’ ne prikazuje samo mišićavog muškarca nadljudske snage i nevjerojatnih djela, nego i mladića koji se mo­ra suočiti s vlastitim identitetom poluboga s ljudskim emocijama.

Redatelj filma je Renny Harlin, a u njemu osim Kellana Lutza i Rade Šerbedžije, glume Liam McIntyre, Gaia Weiss i Liam Garrigan.

Film je na kino repertoaru od 9. siječnja.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , , ,