Lord Of The Dance: Varaždin, Rijeka, Zagreb

Lord Of The Dance je od 1996., kad ju je glasoviti irski plesač i koreograf Michael Flatley postavio na scenu, postala najprodavanija plesna priredba na svijetu.Lord Of The DanceGostovala je pred rasprodanim gledalištima u više od 40 zemalja, a trenutačno postoje tri ansambla koji usporedo nastupaju u Europi, SAD-u i na trećim odredištima.

Premijera je održana početkom srpnja 1996., dvije godine nakon senzacije što su je Flatley i njegov prethodni spektakl Riverdance proizveli u globalnom TV prijenosu Eurosonga `94 iz Dublina. Već 1997. Lord Of The Dance debitira u Sjevernoj Americi s 13 rasprodanih predstava u njujorškom Radio City Music Hallu te sudjeluje u programu dodjele Oscara. U tri postave nastupa 200 plesača prosječne starosti 22 godine, uz dodatak 20 profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1200 kostima koliko ih ukupno koriste svi ansambli.

Lord Of The Dance nastupit će 20. ožujka u Varaždinu (Arena) , 21. i 22 ožujka u Zagrebu (Cibona) i 23. ožujka u Rijeci (Zamet).

P. R.

Tagged: , , , , , , , ,