Mayales: Koncert posvećen Marku Križanu

Ovog petka, 21. ožujka u 21 sat, prvi put će u zagrebačkoj Tvornici kulture nastupiti osmeročlani zagrebački band Mayales.
Mayales‘Koncert u Tvornici odlučili smo posvetiti velikom prijatelju, nedavno preminulom glazbeniku Marku Križanu,’ kaže Petar Beluhan, idejni osnivač i frontmen banda pa nastavlja: ‘S nama je odsvirao par koncerata, ali je značajno utjecao na naš početak. Mentorirao je prve snimke Mayalesa. Zaslužio je da mu kažemo hvala.’Marko Križan

Koncert će obuhvatiti cjelokupni opus Mayalesa: ‘Od ljubavi’, preko ‘Mogu i sama’,  ‘Virtual baby’, ‘Ti dobro znaš kome pričam’ do najnovijeg singla ‘Još te uvijek mogu’, ali i korak dalje. Osim aktualnih i budućih stvari, na ‘meniju’ su i stari hitovi pa će im se pridružiti nekadašnji članovi – Valerija Nikolovska i Kristijan Beluhan.

Maja Posavec i Aljoša Šerić, također će se popeti na binu kao gosti koncerta, a preslušavat ćemo i četiri pjesme s nadolazećeg, trećeg studijskog albuma Mayalesa. Zanimljivo će biti pratiti u kojem će to smjeru ići. Naime, debitantski album ‘Svima želim raj za sve’ inspirirao je Jamiroquai sa ‘Space Cowboy’, a na album ‘2’ utjecali su Young folks.

‘Ovo nam je najvažniji koncert, iako malo kasni u odnosu na izlazak albuma. Skovan je bez filozofije, na prijateljskoj kavi. Ali ima tu još nešto… Ime Mayales znači buđenje, svetkovanje, piknik u prirodi i mislim da nam termin prvog dana proljeća u Tvornici baš pristaje,’ kaže Petar .

Aquarius

Pročitajte još: Koncert za saksofonista Marka Križana

Tagged: , , , , , , , , , , ,