Meritas: Igra – live u Tvrđi

Pjesmom ‘Igra live’ podsjećamo na sjajno digitalno živo izdanje grupe Meritas objavljeno u studenome prošle godine, a zabilježeno u lipnju u Osijeku na Svjetski dan glazbe.

‘Live u Tvrđi’ šetnja je u kojoj su uhvatili pod ruku pet svojih studijskih albuma i proveli se zajedno s publikom glazbenim pejzažem koji svojim živim doživljajem dodatno naglasi snagu i uzbudljivost njihovih kompozicija. Ovom prilikom izdvajamo drugi singl s albuma i sa zadovoljstvom predstavljamo ‘Igru live’, ali i tek nakratko podsjećamo na 2000. godinu kad je istoimeni album postavio nove produkcijske standarde na domaćoj pop sceni, poručuju iz njihove diskografske kuće Menart.

Bila bi prava šteta sjajne bendove i autore ne imati priliku poslušati koncertno na otvorenim pozornicama gradova, u njihovim starim jezgrama koje se poput glazbe ovih autorica valjaju čuvati i pohoditi sa zadovoljstvom. Bila bi šteta da ne postoji live koncertno izdanje koje pokušava ugrabiti najbolje trenutke koncerta koji se samo jednom doživi – već drugi je sasvim drugačiji.

Glazbenici koji su sudjelovali na izdanju su Tin Ostreš (bubanj), Zdeslav Klarić (klavijatura), Mladen Munivrana (bas gitara) i Ivan Božanić (električna gitara), dok je posebna gošća na pjesmi ‘Još jednom’ Piroška Hegyi, prva violina osječkog HNK. Glazbeni producent je Ivan Božanić, a snimatelj Ivan Šmit. Naslovnicu albuma osmislile su Kreativne ovčice.

M. R.


Medvedgrad-Meritas
Meritas otvorile Medvedgradske glazbene večeri

Tagged: , , , , , , , ,