Mia Pećina: 4. Emmy nagrada

Produkcijski tim američke televizijske kuće NBC, u kojem je i jedina Hrvatica Mia Pećina, osvojio je prestižnu američku televizijsku nagradu Emmy. Kao dio Outstanding Technical Teama za Olimpijadu u Sochiju, Zagrepčanka Mia pokazala je izniman talent koji joj je osigurao četvrtu prestižnu nagradu Emmy.
Mia Pećina‘Presretna sam zbog nagrade. Biti dio pobjedničkog tima sjajan je osjećaj ali i obveza da nastavim s profesionalnim poslovanjem i dalje. Sochi će mi zauvijek ostati u stvarno lijepom sjećanu, a sada se još i više radujem Olimpijskim igrama u Riju!’, izjavila je producentica Mia Pećina.

Mia je ostala zapažena i po suradnji s proslavljenim američkim redateljem i direktorom sportskog programa CBS-a hrvatskog porijekla Peterom Radovichem, dobitnikom više od 25 Emmya. U toj suradnji za dokumentarni film ‘Game of Honor’ osvojila je čak tri nagrade Emmy, a producirala je i televizijski serijal ‘Barakude’, o našim zlatnim vaterpolistima.

Mia Pećina trenutno radi na predprodukciji prvoga regionalnog sportskog TV reality showa ‘Fight of Nations’, čiji se početak očekuje u proljeće 2016. Projekt radi u suradnji s američkim redateljem hrvatskog porijekla Marinom Skifićem koji je stvorio reality show ‘Ultimate Fighter’ na televiziji NBC, a trenutno je jedan od vodećih reality projekata u Americi.

A. N.

Tagged: , , , , , ,