Mirisni i slasni Zagreb Burger Festival

Jedanaest dana ukusne&glazbene zabave, sedamdesetak vrsta burgera, dvadeset vrsnih burgerskih meštara, originalne slastice i prštava vibra očekuju posjetitelje Zagreb Burger Festivala od 12. do 22. rujna na zagrebačkom Strossmayerovu trgu.Mnogi chefovi, među kojima Marko Palfi, Mario Mihelj, Marin Medak, Mate Janković i Mario Vešligaj pripremaju prave poslastice. Tako će posjetitelji moći birati lovačke, vege, beyond i latino okuse kao i mesne klasike, one s dodatkom alkohola, a po prvi put i sočne steakove. DJ agencija i glazbena platforma Adriatic Coasting, pod palicom Pepija Jogardea kurira glazbeni program festivala. DJ-i Nick Colgan, Big Danny Kane, hrwoE i drugi dovest će do večernje coolminacije, a svoj recept za dobar provod otkrit će i Enter The Groove ekipa. Dnevnu vibru začinit će i live nastupi mladih glazbenika. Za najmlađe i najslađe pripremili su sunčalište i ljuljačke, uz krumpiriće, dječje menije, slastice, milk shakeove i fine prirodne sokove.

The Garden Bar&Kitchen i Good Food razmazit će sve koji vole nove okuse s velikim svjetskim hitom – beyond burgerom, slovenski Lars&Sven i najbrža burger ruka pripremaju mesne varijante i posebne menije za djecu, siroljupci će sigurno zastati kod kućice Raclette Burgers&Fries, ljubitelje klasičnog roštilja čekaju Bistro Grill Deno, Maredo Grill i Špiro, a Tabasco Burger Bar i Mate Janković pronašli su inspiraciju za burgere u jednom filmu.

Tu su i prošlogodišnji nagrađeni The Burger bar, Kascheta i Đurina hiža. Ljubitelji latino okusa strastveno će zagristi specijalitete El Tora, Submarine Burger dovodi Obelixa s kruškom i tartufima, a tu je i RougeMarin s premijernim spare ribs burgerom.

Po prvi put stižu: Brewbites s američkim okusima, Barcode Mitra s vege ponudom, riječki Torpedo Burger, osječki American bar Dollar i Bread Club. Gurmani sigurno neće propustiti ni sočne steakove BarBaQ i Reshetka by Đurina hiža, a ljubitelji umaka svog će favorita potražiti u Tabasco fan shopu.

No, tu su i tekući užici, cocktail i whiskey barovi te Rakijarnica koji pripremaju maštovita pića, a Marin Nekić u Jamnica Cocktail Trucku miješa još neviđene okuse. Ljubitelje piva očekuje posebno osmišljeno osvježavajuće pivo Helles Lager mekog i krušnog sladnog profila uz notu iz The Garden Brewery. Najveći svjetski pivski klub Beer52 nedavno ju je, u oštroj konkurenciji vodećih europskih pivovara, proglasio najboljom pivovarom u Europskoj uniji. Šećer na kraju postaje stvarnost, jer Le kolač priprema pravu slatku rapsodiju u devet okusa.

V. V. / Foto: Sandro Sklepić


Tagged: , , ,