Mišo Obranović: Alkemija požude

Povodom Tjedna ljubavi, Gold Class CineStara Arena Zagreb priređuje izložbu fotografija Miše Obranovića ‘Alkemija požude’ čije je svečano otvorrenje u srijedu, 11. veljače (18.30 sati)
Mišo Obranović-Alkemija požudeU ekskluzivnom Gold Class lobbyju ovaj renomirani hrvatski umjetnik izložit će svoje crno-bijele fotografije inspirirane ženskim tijelom te romanom i filmom ‘Pedeset nijansi sive’. Radi se o prvoj izložbi u najprestižnijem prostoru CineStara kojeg odlikuje interijer uređen biranim detaljima, zasebni concierge pult, vrhunski opremljen bar, garderoba te električno podesivi naslonjači sa stolićima u dvoranama i osobna usluga za vrijeme gledanja filma.

Mišo Obranović rođen je 1959., a s prvim fotoaparatom u lipnju 1967. godine započela je veza koja traje već gotovo pola stoljeća. Filmovi i tamna komora, miris razvijača i stvaranje, učinili su ga ovisnikom. Ispunjavanje slobodnog vremena i hobi postaju profesija, a fotografiranje ljudi i zaustavljanje ekspresije njihovih emocija u trenutku – glavna preokupacija. Žena, bilo kroz portret ili boudoir, centar je njegova zanimanja i predstavlja najveći dio opusa. Mišo Obranović po zanimanju je majstor fotograf i član je Fotokluba Zagreb.

B. L.


Pročitajte još: Pedeset nijansi sive (trailer)


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,