MSU: Edo Maajka u velikom stilu

Ljeto u MSU! uz Jadransko nastavlja  sa svojim paklenim planom, ovog puta u odvažnom hip hop stilu uz Edo Maajku. Jedan od najutjecajnijih repera vratio se nakon dugo vremena u Zagreb na opće oduševljenje mnogobrojne publike koji su u stopu pratili oštre rime i nabrijane beatove na atraktivnoj krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).
Edo Maajka na krovu MSU-a‘Drago mi je da nakon dugog vremena nastupam u Zagrebu na vrhu MSU-a. Ovo je genijalna ideja, a imamo sreću da nas prati i predobro vrijeme. Ljudi su mi rekli da su dosadašnji koncerti bili genijalni, dobro posjećeni, publika je uživala u dobroj atmosferi. Spojiti film, izložbu s prekrasnim i prelijepim reperom na kraju može se sjetiti samo genijalac,’ našalio se Edo Maajka.

Nije tajna da je Edo puno više od repera zaraznog osmijeha. Riječ je o glazbeniku koji se nikada nije ustručavao izraziti svoje stavove.  Angažiranim tekstovima oduvijek je izražavao kritički stav prema društvenom stanju i posljedicama rata te je time postao ikona ex-yu hip hop scene. Tako je i na vrhu MSU-a  sasuo cijelu kišu kritika na cjelokupno društvo, naglašavajući nostalgiju prema neiskvarenim vremenima čime je izazvao ovacije brojne publike.

Kao producent i tekstopisac surađivao je s mnogim utjecajnim imenima iz svijeta glazbe kao što su TBF, Hladno pivo, Pips Chips i Videoclips, Frenkie, Letu štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee. Ali Edo nije zastao na tome, svoju svestranost je pokazao i pišući glazbu za film i mjuzikl.

Već sljedeće subote, 11. srpnja na krov MSU-A stupa kultni slovenski bend Laibach, koji će predstaviti i dodatni program iznenađenja, pa će se za ulaznicu trebati izdvojiti 99 kuna. Ulaznica za koncert Električnog Orgazma 18. srpnja je 79 kuna, a to će biti i posljednji koncert ovogodišnjeg Ljeta u MSU!-u. Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio i na blagajni MSU-a.

Ulaznica je, kao i svake subote, odvela posjetioce i u Art kino Metropolis, a ove subote bilo je to crnohumorni hit skandinavske produkcije ‘Turist’. Osim za koncert i kino, ulaznica od 11 do 22 sata na dan koncerta vrijedila je  i za izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus o velikanima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH koji su u njoj stasali.

Prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo je 10.000 posjetitelja, a svojom 3u1 formulom i ove godine pobuđuje veliki interes ljubitelja glazbene, filmske i likovne umjetnosti.

M. L.


Edo Maajka-001
Edo Maajka u Muzeju suvremene umjetnosti

Tagged: , , , , , , , , ,